Haruniye Kaplıcalarının Onarımı Bitiyor - Son Dakika
Yerel

Haruniye Kaplıcalarının Onarımı Bitiyor

Haruniye Kaplıcalarının Onarımı Bitiyor

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yoğun yoğun yağışlar nedeniyle hasar gören bölümlerinden onarım çalışmaları süren Haruniye Kaplıcalarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

24.03.2012 17:21

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, yoğun yoğun yağışlar nedeniyle hasar gören bölümlerinden onarım çalışmaları süren Haruniye Kaplıcalarında inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Vali Cerrah, heyelan tehlikesine karşı Kaplıca üzerinde bulunan yamaçta önlem alma çalışmalarını da yerinde inceleyerek, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr Altay Acar'dan bilgi aldı. Doç. Dr. Acar, proje hazırladıklarını ve sondajların devam ettiğini ifade ederek; "Bu yamaçta yapacağımız çalışmalarla kaplıcada maksimum güvenlik sağlanacak" diye konuştu. Haruniye Kaplıcalarında yapılan onarım çalışmalarını inceleyen Vali Cerrah; "Haruniye Kaplıcamızda geçen yıl meydana gelen yoğun yağış ve yıldırım düşmesi, Kaplıca evlerinde bazı hasarlar meydana getirdi. Evlerin onarım çalışmaları tamamlandı. Kaplıca üzerinde bulunan yamaçta ise önlem alma çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde Kaplıcanın ihalesi yapılacak. Modern bir şekilde inşa edilen Kaplıcamız bu sezon vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet verecek" dedi.

Haruniye Kaplıcalarının toplam yatak kapasitesinin 524 olduğunu da ifade eden Vali Cerrah; "Kaplıcalara yakın olan bölümde 3 kişilik yatak kapasitesi olan 294 kişinin kalabileceği 98 oda bulunuyor. Yukarıdaki orman içindeki bölümde 2 kişilik yatak kapasitesi olan 88 oda var. Bu bölümde de 176 vatandaşımız kalabilir. Bir de orman içi sosyal tesisler var. 3 kişilik yatak kapasitesi olan 18 apart otel evin olduğu bu bölümde de 54 kişi barınabilir" dedi. Kaplıcaya çevre illerden çok sayıda vatandaşın gelmesini beklediklerini de kaydeden Vali Cerrah; "Haruniye Kaplıcamız, sağlık turizminin en önemli mekanlarından biri olarak kısa sürede ülke çapında tanınacak ve çok sayıda ziyaretçisi olacaktır" şeklinde konuştu.

Vali Cerrah'a incelemelerinde Vali Yardımcısı Hüseyin Doğan, Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök, Düziçi Belediye Başkanı Ökkeş Namlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Karalar eşlik etti. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Haruniye Kaplıcalarının Onarımı Bitiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement