Hatay'da Seracılık Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Seracılık Faaliyetleri

Hatay\'da Seracılık Faaliyetleri

Hataylı girişimci Antalya'da öğrendiği seracılığı köyünde yaparak yılda dekara yaklaşık 15 ton ürün alır hale geldi

26.09.2013 11:58

Hataylı bir girişimci Antalya'da öğrendiği seracılığı köyünde yaparak yılda dekara ortalama 15 ton ürün alır hale geldi.

Girirşimci Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllar ailesiyle Antalya'da seralarda çalıştığını ve işin inceliklerini öğrendiğini söyledi.

Köyüne dönmesinin ardından öğrendiği mesleği burada sürdürmeye karar verdiğini ifade eden Yılmaz, 2 yıl önce 3,5 dekarlık alanda ilk denemelerini yaptığını kaydetti.

Çok iyi verim aldıklarını vurgulayan Yılmaz, serasını daha da geliştirerek üç ayrı sera daha oluşturduklarını belirtti.

Şuan yaklaşık 8 dekarlık seralarının olduğunu kaydeden Yılmaz, burada domates yetiştirdiklerini ve yılda ortalama dekara 15 ton ürün aldıklarını söyledi.

Organik olarak yetiştridikleri ürünlerin satışının çok iyi olduğunu ifade eden Yılmaz, şuan tek parça yaklaşık 5 dekarlık sera kurma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Serada incelemelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Ballı, Yılmaz ailesinin ilçede seracılık yapmak isteyen çiftçilere güzel bir örnek olduğunu söyledi.

Sebenoba'ya kurulan 5 dekarlık domates serasının, Hatay bölgesinde tek parçalık en büyük seralarından biri olduğunu vurgulayan Ballı, sera kurmak isteyen çiftçilere destek olabileceklerini kaydetti. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'da Seracılık Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement