Havza'da Biçerdöver Operatörü Kursuna Katılanlar Belgelerini Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Havza'da Biçerdöver Operatörü Kursuna Katılanlar Belgelerini Aldı

12.04.2013 16:10

Havza'da, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı biçerdöver operatörü yetiştirme kursuna katılanlara belgeleri verildi.

Havza'da, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Havza Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı biçerdöver operatörü yetiştirme kursuna katılanlara belgeleri verildi.

Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törende konuşan Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, 2013 yılının ilk biçerdöver operatörlüğü kursunun Havza'da açıldığını, bu kursa katılan 16 kişiden 15'inin belge almaya hak kazandığını belirtti.

Kursun amacının hasat döneminde dane kaybının önüne geçmek olduğuna değinen Güven, "Hasat zamanı çiftçilerimizin emeğinin karşılığını daha verimli alabilmesi ve dane kayıplarının ülke ekonomisine vermiş olduğu zararların önüne geçmek için bu tür kurslarımızı açmaktayız. 2000 yılından günümüze kadar ilimizde açılan çeşitli kurslarda yetiştirilen biçerdöver operatörü sayısı 644'e ulaştı" dedi.

Konuşmaların ardından Güven ile Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, kursiyerlere belgelerini verdi. - SAMSUN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Havza'da Biçerdöver Operatörü Kursuna Katılanlar Belgelerini Aldı - Son Dakika


Advertisement