Hayata Edebiyatla Bakmak" Konferansı - Son Dakika
Yerel

Hayata Edebiyatla Bakmak" Konferansı

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünce organize edilen ’Edebiyat’ temalı konferans gerçekleşti.

05.11.2016 09:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünce organize edilen 'Edebiyat' temalı konferans gerçekleşti.

Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşen konferansta, "Hayata Edebiyatla Bakmak" başlığıyla Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Fatih Andı konuştu. Hayat ve edebiyat ilişkisini, edebiyatın hayatımızın hangi alanlarında ne şekilde yer aldığını ve tarihi süreçteki sergüzeştini kültür dünyamız ile gündelik hayatımızdan örnekler vererek anlatan Prof. Dr. M. Fatih Andı,"Hayat ve edebiyat hemen hatırlanan, biri diğerini kolaylıkla çağrıştıran iki kelime.Fakat bu iki kelime, bayat bir kafiye olmanın çok ötesinde, biri diğerini kapsayan, kapsananın dönüp kapsayanı kapsadığı iki alanı karşılayan iki kavramı da ifade etmekle asıl önem ve zenginliğine kavuşmaktadır. Ne çok şey söylendi bugüne kadar bu iki kavram etrafında kim bilir? ve her söylenen, bu kavramların karşılık geldikleri alanların insanoğlunun bu dünyada var oluş macerası içerisinde sürekli değişen, gelişen, yenilenen ve dönüp biri diğerini, diğeri birini yenileyen alanlar olması dolayısıyla kendi zamanı için yeni oldu" ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Fatih Başpınar, verdiği konferans için Prof. Dr. M. Fatih Andı'ya teşekkür ederek plaket ve çiçek takdim etti. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hayata Edebiyatla Bakmak' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement