HDP Milletvekili DEDAŞ'a Tepki Gösterdi - Son Dakika
Yerel

HDP Milletvekili DEDAŞ'a Tepki Gösterdi

HDP Milletvekili DEDAŞ\'a Tepki Gösterdi

Çiftçilerin DEDAŞ ile ilgili sorunu TBMM Genel Kuruluna taşıyan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "çiftçiler mağdur duruma düşürülmüştür" dedi.

28.04.2016 16:18

HDP'li Aslan "Çiftçiler adına DEDAŞ'ı kınıyorum"

DEDAŞ'ın çifçilere uyguladığı fiyat tarifesinin haksızlık olduğunu belirten HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada DEDAŞ'ı eleştirerek "çiftçiler mağdur duruma düşürülmüştür. Bu nedenle çiftçiler adına DEDAŞ'ı kınıyorum" dedi.

HDP Batman Milletekili Mehmet Ali Aslan, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, elektrik sorunu yaşayan çiftçilerin mağdur edildiğini belirtti.

Elektrik parasının iki misli ile zamlanması, pamuk üretiminde maliyetlerin beş misli artmasıyla binlerce çiftçinin mağdur duruma düşürüldüğünü ifade eden HDP'li Aslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Elektriğe karşılık, geçen yıl ve şu ana kadar dönüm başına ödenen elektrik parası 2 katına çıkarıldı. Örneğin, buğdayın dönüm başına 2,5 lira alınıyordu, 5 liraya çıkarıldı; pamuk 10,5 liraydı, 20 liraya çıkarıldı; mısır 7,5 liraydı, 11 liraya çıkarıldı. Yani bu durumdan çiftçi hiçbir şekilde memnun değil ve âdeta suyun kesilmesini, elektriğin kesilmesini şantaj olarak kullandılar -Bu fiyatları kabul ederseniz elektrikleriniz kesilmeyecek- dendi. Dolayısıyla, çiftçi yine mağdur durumda ve ilginçtir ki, pamuk üretiminde çok geriledik, geçen yıllara kadar Suriye'den pamuk alınıyordu. Niye? Maliyet girdisi artınca, gübre, mazot, ilaç pahalanınca Kızıltepe'de, Urfa'da pamuk üretilmemeye başlandı ve gidip Suriye'den alındı. Yani böylesi bir duruma da maalesef, ülke olarak düştük, düşürüldük. Şu anda, yine, günde 4 saat elektrik kesintisi yapılıyor ve çiftçileri, Mardin, Urfa halkını özellikle bazı televizyon kanallarının elektrik terörü olarak sunması, dile getirmesi, hem ötekileştirici bir ifadedir hem de oradaki halka, çiftçilere büyük bir hakarettir, bu şekilde yayın yapan organları da çiftçilerimiz adına kınıyorum" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP Milletvekili DEDAŞ'a Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement