Bafra 29 Ekim İlkokulu 2-A sınıfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığının da destekleriyle Türkiye ve dünyanın 135 ülkesindeki yetim, kimsesiz ve korumasız çocuklar yararına ve tüm dünya çocukları arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek amacıyla düzenlenen "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesine katıldı.
Sınıf öğretmeni Hamide Erol, öğrencilerin kampanya kapsamında Urfa ilinden yetim bir kardeş öğrenciyi seçtiklerini söyledi.
Erol, "Sınıfımıza proje kapsamında öğrencilerin yetim kardeşlerine yardım biriktirmeleri için kumbara gönderilmişti. Sınıfımızda bulunan kumbaraya her öğrenci haftada 1 lira atıyor. Daha sonra biriken bu para kardeş olarak seçtikleri yetim arkadaşlarına aylık ve düzenli olarak 90 lira gönderilecek" dedi.
Okul Müdürü Baattin Akça ise, "Bu duyarlı davranışlarından dolayı okulumuz 2-A Sınıfı öğrencilerini, öğrenci velilerini ve sınıf öğretmenleri Hamide Erol'u tebrik ediyor, diğer sınıflarımızın da projeye destek vererek iyilikte yarışmalarını bekliyoruz" dedi. - Samsun
Son Dakika › Yerel › Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.