Hisarcık'ta Benchmarking Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Hisarcık'ta Benchmarking Toplantısı

Hisarcık\'ta Benchmarking Toplantısı

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci başkanlığında Benchmarking toplantısı yapıldı.

24.04.2012 12:15

Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci başkanlığında Benchmarking toplantısı yapıldı.

Hisarcık anaokulunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci başkanlığında yapılan Benchmarking toplantısına her okuldan bir idareci ve bir öğretmen olmak üzere 23 eğitimci katıldı.

Benchmarking toplantısında alınan kararları açıklayan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Değirmenci, "Eğitimde başarıyı artırmak ve güzel etkinlikler yapmak amacıyla yapılan rutin Benchmarking toplantısında okullarda yapılması planlanan projelerler ilgili bilgi alış verişinde bulunuldu ve projelerin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar görüşüldü. " Benim için ayda iki paket sigara içme " projesi kapsamında satılan kitap istatistikleri anlatıldı. Projeye göre, ilçe genelinde 2 bin 216 adet kitap satıldı. Bu da projeye katılan 1856 öğrenciden her öğrenciye1.20 kitap düştüğü göstermektedir. Ortaya çıkan rakam projemizin ne kadar başarılı olduğunu göstermesi bakımından çok önemlidir. Her ay yapılması düşünülen projenin iki ayda bir yapılmasının daha iyi olacağı, buna göre 19 Mayıs'tan sonra ikinci kitap satış etkinliğinin yapılması kararlaştırıldı. " Velim nimetim "

projesi kapsamında okullarda görevli öğretmenlerin öğrenci velilerini ziyaret etmelerinin karne verilmesine kadar devam etmesi öngörüldü. Okullarda her gün düzenli bir şekilde okuma saatlerinin devam etmesi gerektiği ve bunun öğrenci başarısında çok önemli olduğu belirtildi. Ayrıca 3 Mayıs'ta ilköğretim okulları için deneme sınavı yapılması kararlaştırıldı. Bu tür deneme sınavlarının öğrencinin akademik başarısını artırmada son derece önemli olduğuna vurgu yapıldı. Eylül ayında Kütahya'da eğitim çalıştayı yapılacağı için okullarımızın buna hazırlık yapmaları istendi. Diğer taraftan ortaöğretim okullarındaki intihar vakalarının önlenmesi için de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Valiliğin desteğiyle hazırladığı ve tüm ilçelerin uygulamak zorunda olduğu " Umutluyum" projesine göre intihar vakalarını önlemek ve öğrencilere bu konuda destek olmak için çalışmalar yapılacağı anlatıldı. Bununla ilgili ortaöğretim okul müdürleri ve rehber öğretmenlerinin ve ar-ge biriminin toplantıya katılması kararlaştırıldı" dedi.

(MU-EFE-

24.04.2012 11: 55: 52

TSI

NNNN - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hisarcık'ta Benchmarking Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement