Hurdacılar Eyleme Hazırlanıyor - Son Dakika
Yerel

Hurdacılar Eyleme Hazırlanıyor

Hurdacılar Eyleme Hazırlanıyor

İş yerlerinin kapatıldığını söyleyen Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği üyeleri, kendilerine yer gösterilmesini istedi.

28.06.2012 17:07

İş yerlerinin kapatıldığını söyleyen Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği üyeleri, kendilerine yer gösterilmesini istedi. Hurdacılar, taleplerine kulak verilmediği taktirde eylem yapacaklarını açıkladı.

Demokrasi Meydanı'nda açıklamalarda bulunan Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği üyeleri adına konuşan Dernek Başkanı Ahmet Necati Sarı, hurdacıların gönüllü çevreciler olduğunu vurgulayarak, "Bizler geri dönüşüm işinde faaliyet gösteren, vergisini veren, yanında işçi istihdam eden, ekonominin bel kemiğini oluşturan, geri dönüşüm alanında faaliyet gösteren işyeri sahipleriyiz. Hurdacılar ve geri dönüşümcüler belediyenin ücretsiz temizlik işçileridir. Bizler olmasak belediyeler şehri temizlemede araç ve işçi bakımından ekipmanın en az on katı ile çalışsa bu şehri temizleyemezler" dedi.

"Bu işin temizlik ve çevre tarafı, diğer tarafta geri dönüşüm sayesinde sizlerin çöp olarak, atık olarak nitelediğiniz eşyaları toplayarak, onları işleyerek ekonomiye kazandırmaktayız" diyen Sarı, kağıtçılık sektöründe yapılan geri dönüşüm sayesinde milyonlarca ağacın kesilmesini önlediklerini, bunun işin doğa tarafı olduğunu kaydetti. Bu iş yerlerinde çalışan insan sayısının şehirde on binlere kadar yükseldiğini belirten Sarı, bunun işsizliği de azalttığını ve istihdam alanları oluşturduğunu söyledi. İşyeri sahiplerinin verdiği vergiler ve yanlarında çalıştırdıkları insanlara ödediği sigorta primleriyle de devlete katkı sağladıklarını ve bunun da işin ekonomi tarafını oluşturduğunu aktaran Sarı, şu ifadelere yer verdi:

"Burada sayamayacağımız çok artı faktörler vardır. Biz bütün bu güzellikleri geçimimizi sağlamak amacı ile yapıyoruz. Gel görelim ki bizler böyle çevreci kuruluşlar olarak taktir beklerken, maalesef belediyelerin keyfi muamelesi yüzünden kapatılıyoruz. Keyfi diyorum çünkü, belediyenin bizlere yer göstermeden işyerlerini kapatması tamamen keyfi bir tutumdur."

Gaziantep Büyükşehir Başkanı ile görüşemediklerini söyleyen Sarı, "Ben cumhurbaşkanına yazı yazdım. Sağ olsun, mektup göndererek duyarlılığını gösterdi. Ama maalesef şehrimizi yönetenler aynı duyarlılığı göstermemişlerdir" diye konuştu. Şehir içinde faaliyet gösteren yüzlerce işyerinin teker teker kapatıldığını savunan Sarı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu insanlar kaderleri ile baş başa bırakılıyor. Gidecek bir yerleri yok ve kimse muhatap olmuyor. Bu kapatmalara bir an önce son verilmesini, kapatılan işyerlerinin tekrar açılarak bizlere yer gösterilmesini istiyoruz. Aksi taktirde bu sektörde çalışan insanların vebalini taşımak zorunda kalırlar."

Sarı, taleplerine karşılık bulunmadığı taktirde belediye önünde kamp kurup eylem yapacaklarını sözlerine ekledi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hurdacılar Eyleme Hazırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement