İEF'de Tiyatro Rüzgarı Esecek - Son Dakika
Yerel

İEF'de Tiyatro Rüzgarı Esecek

İEF\'de Tiyatro Rüzgarı Esecek

31 Ağustos-1, 2 ve 3 Eylül tarihlerinde, Kültüpark içindeki İzmir Sanat Merkezi'nde organize edilecek tiyatro günlerinde "Bütün Çılgınlar Sever Beni", "Kadın ile Memur", "Düşüne Taşına" ve "Bütün Bunlar Bize Özgü, Yazan."

25.08.2013 11:18

31 Ağustos-1, 2 ve 3 Eylül tarihlerinde, Kültüpark içindeki İzmir Sanat Merkezi'nde organize edilecek tiyatro günlerinde "Bütün Çılgınlar Sever Beni", "Kadın ile Memur", "Düşüne Taşına" ve "Bütün Bunlar Bize Özgü, Yazan: Muzaffer İzgü" oyunları sahnelenecek. Çocukların da unutulmadığı tiyatro gösterileri sanatseverleri bekliyor.

Bulgar Yazar Stefan Tsanev'in yazdığı, Hüseyin Mevsim'in dilimize çevirdiği, Rüçhan Gürel'in yönettiği, sahne tasarımını Onur Kaya Erk'in yaptığı; "Bütün Çılgınlar Sever Beni" adlı oyun sanatseverlerin zevkle izleyeceği bir komedi. Oyun, kadının dünyaya bakışının erkekten ne kadar uzak olduğunu, evlilik ile aşkın ayrımlarını ince bir dille, zeki nüktelerle, sürpriz gelişmelerle ortaya koyuyor. Beklenmedik olaylar sizi şaşırtırken rolleri; Yasemin Ş. Tüzün, Alpay Yurtsevenler ve Rüçhan Gürel'in paylaştığı oyunda bir yandan gülerken, derin derin düşünmeden de geçemeyeceksiniz. 31 Ağustos Cumartesi günü Kültürpark İzmir Sanat Merkezi sahnesinde sergilenecek Han Tiyatrosu'nun Bütün Çılgınlar Sever Beni oyunu saat 21.00'de başlayacak. Boyoz Akademi'nin İzmir Sanat Merkezi'nde sahneleyeceği "Kadın ile Memur" oyunu ise 1 Eylül Pazar günü saat 21.00'de tiyatro severleri bekliyor. Herhangi bir ülkenin bakanlığında çalışan memur bir sabah bürosuna geldiğinde koltuğunda oturan bir kadın ile karşılaşır. Kadının odasından çıkmasını ve makamını terk etmesini ister. Ancak, hiç beklemediği bir tavırla karşılaşır, hayatında ilk defa gördüğü ve bir daha göremeyeciği bu kadın ona yaşamını beklenmekdik bir şekilde sorgulatır. Oyun Bülent Arın'ın rejisine sağdık kalarak çalışılmıştır. Yeryüzü Sahnesi, çocuklar için "Düşüne Taşına", yetişkin sanatseverler için "Bütün Bunlar Bize Özgü, Yazan: Muzaffer İzgü" adlı müzikli danslı oyunlarını sahneleyecek. Her iki oyunu da, topluluğun genel sanat yönetmeni Haluk Işık yazdı ve yönetti.İlker Şahin, Ayşe Kement, Ege Seçkiner ve Aydın Kahveci'nin rol aldığı Düşüne Taşına, sağlık temalı, şarkılı danslı bir çocuk oyunu. EXPO'ya sağlık temasıyla başvuran İzmir'in çocukları, bu keyifli oyunda Bay Mikrop'un maceralarını ve bilim karşısında nasıl yenildiğini izleyecek, hem düşünecek, hem de eğlenecek. Bütün Bunlar Bize Özgü, Yazan: Muzaffer İzgü, insanlık hallerimi ve ülkemizin yaşadığı süreci, usta yazarın yaşamından ve yapıtlarından yola çıkarak anlatan, müzikal bir güldürü. Haluk Işık'ın, yaşamının 80'nci, yazarlığının 60'ncı yılını yaşayan ustasına saygı duruşu olarak yazıp yönettiği oyun, topluluğa 2013 Direklerarası İzleyici Topluluğunun "En İyi Yazar" ve "En İyi Yapım" ödülleri yanında, 2013 Sahne Tozu Bedia Muvahhit "En İyi Yazar" ödüllerini kazandırdı. İki perdelik güldürü, izlendiği her sahnede ayakta alkışlandı. Oyunda yılların deneyimiyle Ali Rıza Özbilgiç, Yılmaz Tüzün, Şule Demirezen, Ali Soner Günüç, Aslıhan Işık ve Serel Alpan rol alıyor.Her iki oyunun da çevre düzeni ve giysileri Aslıhan Işık ve Hasan Dingeçoğlu tarafından gerçekleştirildi.

2 ve 3 Eylül tarihlerinde Kültürpark İzmir Sanat Merkezi sahnelenecek oyunlardan Düşünce Taşına saat 17.00'de, Bütün Bunlar Bize Özgü, Yazan: Muzaffer İzgü saat 21.00'de başlayacak. Tiyatro oyunlarına girişler ücretsiz davetiyelidir Gösteri öncesi ücretsiz, davetiyeler İzmir Sanat Merkezi gişesinden temin edilebilir. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İEF'de Tiyatro Rüzgarı Esecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement