Iğdır'da Gaziler Günü Paneli - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Gaziler Günü Paneli

Iğdır\'da Gaziler Günü Paneli

Iğdır'da, "19 Eylül Gaziler Günü" çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

19.09.2012 14:51

Iğdır'da, "19 Eylül Gaziler Günü" çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor.

Iğdır Üniversite Karaağaç Kampusu konferans salonunda; Iğdır Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Müdürlüğü ve Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği ortak organize ettiği, '19 Eylül Gaziler Günü' program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda açılış konuşması Iğdır Valiliği Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Sami Çermik yaptı. Konuşmasına, Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan Iğdırlı Mehmet Emin Cağun'na, yüce Allah'tan rahmet ve kederli ailesine başsağlığı dileği ile başlayan Çermik, "Aziz milletimizi ve vatanımızı korumak uğruna canını vermek ve bedenini bu uğurda sarf etmek onurdur. Vatanımızın ve milletimizin bu zamana kadar gelmesi, ayakta kalması şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanının verilmesinin yıl dönümü olan bu günü saygı ile dile getirmek ve şerefli gazilerimizin gününü kutlamak şerefimizdir. Vatanını canından aziz bilen, bağımsızlığımızın korunması, ülkenin her köşesinde huzur ve güvenliğin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan bir milletin evlatları olarak, gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururuna ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz" dedi.

Iğdır Kıbrıs Barış Hareketi Gazileri Derneği Başkanı İsmet Tağal'ın, 2009 yılında kurulan derneklerinin çalışmaları ve kuruluşu hakkında verdiği sunumun ardından programda 'Gaziler Günü' münasebetiyle panel düzenlendi.

Panele konuşması olarak katılan Iğdır Üniversite'nden Prof. Dr. İbrahim Etem günün anlam ve önemi ile ilgili görüş belirtirken, Yrd. Doç. Dr. Musa Çetin 'Vatan Sevgisi', Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akgün 'Gazilik ve Şehitlik Mertebesi' konularında sunum yaptılar. Aile ve Sosyal Politikalı İl Müdür Vekili Özgür Turhan ise kurumlarının gazi ve şehit alilerine yönelik yürüttükleri çalışmalar ve bununla ilgili gazi ve şehit ailelerine sağlanan haklar hakkında bilgi verdi. Program; Iğdır Hacı Alim Parim Çocuk Yuvası öğrencilerinin sergilediği kısa süreli bir şkeçin ardında son buldu. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Gaziler Günü Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement