İhracat Rakamları - Son Dakika
Yerel

İhracat Rakamları

Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, açıklanan ihracat rakamlarının, Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefi açısından son derece sevindirici olduğunu söyledi.

03.01.2012 16:40

Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, açıklanan ihracat rakamlarının, Türkiye'nin 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefi açısından son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Gizer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin 2011 yılı ihracatının, bir önceki yıla göre yüzde 18,2 artışla 134 milyar 571 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmesinin gelecek açısından umut verdiğini belirtti.

Açıklanan verilerin, Cumhuriyet tarihinin rekoru olduğunu ifade eden Gizer, şunları kaydetti:

"Türk ekonomisinin en önemli gelir kalemini ihracat oluşturmaktadır. İhracat rakamlarını, Cumhuriyetin 100. yıl hedeflerine yaklaşılması anlamında büyük bir sevinçle değerlendiriyoruz. Türk ekonomisinin, önümüzdeki süreçte özellikle cari açığın kapatılmasına yönelik önlemlerin hayata geçirilmesiyle son derece olumlu gelişmeler yaşanacağına inanıyoruz. Hükümetimiz ihracata yönelik önlemleriyle son yıllarda bu rakamların katlanarak büyümesini sağlamıştır. Bu alanda karşılaşılan diğer bazı sorunların çözümüne yönelik önlemlerin de alınmasıyla, belirlenen hedeflere daha kolay ulaşılabileceğine inanıyoruz."

-ADASO Başkanı Sürenkök-

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök de, 2011 yılı ihracat rakamlarının rekor seviyede gerçekleşmesini sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Açıklanan verilere göre, Türkiye rekorunun yanı sıra Adana olarak da 1 milyar 660 milyon seviyesi ile ihracat rekoru kırıldığına işaret eden Sürenkök, bu rakamların artırılması gerektiğini kaydetti.

Sürenkök, ihracat rakamları gibi ithalat rakamlarının da yüksek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bize düşen, ithalat rakamından ders çıkarıp ihracatı nasıl artırırız önlemi almak. ADASO olarak 2012 yılını ihracatı artırma yılı ilan ettik. Bu konuda çalışma yapacağız. İhracat konusunda yeni pazarlar bulmamız gerekir. Bizim beklentimiz, ithal edilen ürünlerin Türkiye'de üretilmesiyle ilgili teşvik sağlanması."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhracat Rakamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement