İhracatta Yeni Hedef 150 Milyar Dolar - Son Dakika
Yerel

İhracatta Yeni Hedef 150 Milyar Dolar

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, açıklanan ihracat rakamlarının büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

03.01.2012 17:20

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, açıklanan ihracat rakamlarının büyük bir başarı olduğunu bildirdi.

Konukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ihracatının 2011 yılında yüzde 18,2 artışla 134 milyar 571 milyon dolar seviyesinde gerçekleşmesinin büyük bir başarı olduğunu belirtti.

Bölge olarak çok başarılı bir yıl geçirdiklerini, Gaziantep'in rekor üstüne rekor kırdığını vurgulayan Konukoğlu, Türkiye ihracatı yüzde 18,2 artarken, Gaziantep ihracatının da yüzde 37,2 artış gösterdiğine dikkati çekti.

Konukoğlu, dünyadaki bu kadar karışıklığa, Avrupa'daki ve çevremizdeki bu kadar olumsuzluğa rağmen bu başarıyı gerçekleştiren sanayicileri canı gönülden kutladığını ifade ederek, "Bu büyük bir başarı. Sanayicinin ortaya koyduğu özveri ile Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Önümüzdeki dönemde bu başarıyı tekrarlayacağız. Sayın Ekonomi Bakanımızın da büyük katkısı var. Bundan sonraki dönemde bu rekorlar tekrar egale edilecektir."

İstanbul odaklı ihracatın Anadolu'ya kaydığını, 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan il sayısının 15'e çıktığını anlatan Konukoğlu, şöyle konuştu:

"Gaziantep en fazla ihracat yapan 6. il konumunda. İhracat Anadolu'nun her noktasına kaydı. Bu da inanılmaz derecede güzel bir olay. Dönüp baktığımızda 10 yıl önce Türkiye'de 1 milyar doları aşan 5-6 tane şehir varken, bugün 15 oldu. Bunlar inşallah artacak. Ben önümüzdeki sene bunun 20 ili bulacağına inanıyorum. 2023 hedeflerine tam gaz ilerleyip gidiyoruz."

Konukoğlu, 2012'nin zorlu bir yıl olacağını, ama bu zorlu yılın geçilemeyecek gibi olmadığını söyledi.

İhracatın artmasında Eximbank desteklerinin önemli bir rol oynayacağını bildiren Konukoğlu, ihracatçıları dikkatli olmaları konusunda uyararak vadeyi uzatarak risk almamalarını tavsiye etti.

Konukoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Çünkü önümüzdeki dönem zorlu olacak, ama ülke olarak sanayiciler olarak zorları başarmayı seviyoruz. Bu dönemde eğer elde ettiğimiz pazarları genişletirsek, Avrupa ve diğer bölgeler normale döndüğünde de bizim için büyük artı olacaktır. Dikkatli olmalı. Mümkün olduğu kadar ihracatımız hangi para cinsindense borçlanmayı aynı para cinsinden yaparak, kur farkından etkilenmemeliyiz. Herkes borçlanmasına dikkat etmeli."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İhracatta Yeni Hedef 150 Milyar Dolar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement