İl Özel İdaresi Ağaçlandırma Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

İl Özel İdaresi Ağaçlandırma Çalışmaları

İl Özel İdaresi Ağaçlandırma Çalışmaları

Sivas İl Özel İdaresi yeşil bir Sivas için yürüttüğü çalışmalar kapsamında son üç yıl içerisinde 206 bin fidanı toprakla buluşturdu.

29.04.2014 12:20

Sivas İl Özel İdaresi yeşil bir Sivas için yürüttüğü çalışmalar kapsamında son üç yıl içerisinde 206 bin fidanı toprakla buluşturdu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Sivas'ın yeşil bir doğaya sahip olması açısından fidan dikimine önem verdiklerini söyledi. Ayhan, İl Özel İdaresi'nin, ağaçlandırma projeleriyle çiftçiye destek sunduğunu ifade ederek, "Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmanın yolu ormanları korumaktan ve ağaçlandırma çalışmaları yapmaktan geçiyor. Biz de son üç yılda Sivas'ın değişik bölgelerine farklı özelliklere sahip toplam 206 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Ağaçlandırma çalışmalarını başarı ile gerçekleştiren Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerimizi kutluyorum." dedi.

Üç yıldır aksatılmadan sürdürülen fidan dikimleriyle Sivas'ın orman varlığına katkıda bulunduklarını belirten Tarımsal Hizmetler Müdürü Fahri Keskin ise, "2012 yılında Mikro Havza Bazlı Meyve Geliştirme Projesi Kapsamında 61 bin adet, Bağcılığı Geliştirme Projesi ile 2 bin adet ve Fidanlık İl Müdürlüğü ile yapılan protokol sonucu 30 bin çam fidanı başta olmak üzere toplam 93 bin fidanı toprakla buluşturduk. İdaremizin titiz çalışmalarıyla nereye hangi ağaçların uygun olacağı araştırıldı, en doğru dikim için toprağın, iklimin kendine özgü özellikleri gözetilerek, erozyonla mücadele ve mera ıslahı çalışmaları sonucunda 2013 yılında 47 bin çam ağacı dikimi gerçekleştirdik. 2014 yılında ise "Gürün Elmacılığını Geliştirme Projesi" kapsamında 10 bin elma fidanı, "Suşehri Meyveciliğini Geliştirme Projesi" ile 25 bin elma fidanı, "Suşehri Ceviz Yetiştiriciliği Geliştirme Projesi" kapsamında 850 adet, "Akıncılar Ceviz Yetiştiriciliği Projesi" ile 450 adet ve Fidanlık İl Müdürlüğü ile yapılan protokolle 30 bin adet çam fidanı olmak üzere toplam 66 bin fidan dikimi sağlandı." ifadelerini kullandı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Özel İdaresi Ağaçlandırma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement