Gelibolu Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri, ilik nakli yapılacak olan arkadaşlarına destek olmak için kermes düzenledi.
Okul müdürü Bilal Yetim, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulun 9. sınıf öğrencisi Bilge Savaş'ın ilik kanseri nedeniyle nakil beklediğini söyledi.
Arkadaşlarının Bilge'ye destek olmak için kermes düzenlediğini belirten Yetim, "Kemik iliğinin kan üretmemesi nedeniyle öğrencimiz Bilge Savaş'a kırmızı kan ve trombosit veriliyor. Uygun iliğin bulunması için de Türkiye ve dünyadaki ilik bankalarından gelecek güzel haberler bekliyoruz. Öğrencimizin kemik iliği nakli olması gerekiyor, Bu beklenen güzel haber Almanya'dan geldi ve donör bulundu. Almanya'daki donörün şartlar oluştuğunda iliği kızımıza verilecek. Bizde öğrencilerimizle birlikte azda olsa destek olmak istedik" dedi.
Okulun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kolu Başkanı Nesibe Çokal ve arkadaşları öncülüğünde gerçekleştirilen kermeste veliler tarafından hazırlanan yiyecekler öğrenciler tarafından satışa sunuldu. - Çanakkale
Son Dakika › Yerel › İlik Nakli Bekleyen Arkadaşlarına Destek İçin Kermes Düzenlediler - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.