İlkokul Öğrencilerinin Mehtaran Takımı - Son Dakika
Yerel

İlkokul Öğrencilerinin Mehtaran Takımı

Turgutlu ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerinin oluşturduğu mehteran takımı, ilk gösterilerini 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdi.

22.04.2015 15:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turgutlu ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerinin oluşturduğu mehteran takımı, ilk gösterilerini 23 Nisan etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdi.

TEV Cemile ve Samiye Bayar İlkokulu din dersi öğretmeni Hasan Karaca'nın girişimleri, öğrencilerin katılımıyla ilkokullar arasında ilk mehteran takımı oluşturuldu. Yaşları 7 ile 11 arasındaki 30 öğrencinin yer aldığı mehteran takımı, provalarının ardından okullarında ilk gösterilerini de 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, okullarında sergiledi.

"İlkokullu mehteranlar", kıyafetleri, çaldıkları enstrümanlar ve seslendirdikleri parçalarla izleyenlerden bol alkış aldı.

Öğretmen Hasan Karaca, AA muhabirine, öğrencilerin tarihi bağlarını kuvvetlendirmek amacıyla mehteran takımını oluşturduklarını belirtti. Karaca, "Takımımızı diğerlerinden ayıran en büyük özellik 7 ile 11 yaş grubu arasındaki öğrencilerden oluşması. Türkiye'nin ilk minik mehteran takımını oluşturmuş olduk. Ayrıca öğrencilerimiz çaldıkları marşları söyleyerek gösteri de sergileyebiliyor" dedi.

Karaca, öğrencilerin büyük heyecanla hazırlandıkları ve bugün ortaya koydukları ilk gösterinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İlkokul Öğrencilerinin Mehtaran Takımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement