İnsan Hakları ve İlçe Trafik Komisyonu Toplantıları Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İnsan Hakları ve İlçe Trafik Komisyonu Toplantıları Yapıldı

İnsan Hakları ve İlçe Trafik Komisyonu Toplantıları Yapıldı

İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya başkanlığında yapılan toplantılarda, komisyon üyelerine çalışma, usul ve esasları hakkında bilgiler verildi.

23.10.2013 11:39

Bitlis'in Güroymak ilçesinde, İnsan Hakları Değerlendirilme ve Trafik komisyonları toplantıları yapıldı

İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya başkanlığında yapılan toplantılarda, komisyon üyelerine çalışma, usul ve esasları hakkında bilgiler verildi. Kaymakamlık makamında yapılan toplantıda komisyon üyeleri tarafından ilçeyle ilgili kararlar alınırken, ilçe halkının bilinçlendirilmesi amacıyla insan haklarına ilişkin broşürler bastırılarak halka ve kamu görevlilerine ulaştırılması konusunda, açık alanlarda ve kamu dairelerinin uygun yerlerine asılmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca insan haklarına ilişkin engeller tespit edilerek rapor halinde kurula sunulmasına, ilçenin halka açık alanlarında insan hakları kutusu adı altında yeteri kadar şikayet ve başvuru kutusu bırakılmasına, broşür bastırılması ve insan haklarına ilişkin engellerin tespiti ve koordinasyonun sağlanması amacıyla bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.

Toplantıda, komisyon kurulmasına ve kurulan ve Baro temsilcisi Av. Atik Yüksel, İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil İlk ve Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Kazım Açıkyol'un komisyon üyesi olarak seçilmesine karar verildi.

Trafik Komisyonu'nda ise, ilçede S plakalı arabaların köylere gitmelerine izin verilmesi, çarşı merkezde gelişi güzel arabalar parka izin verilmemesi, ticari taksilerin park yerlerinde arabaları düzgün park ettirmeleri, diğer ilçelere giden yolcu araçlarının hareket saatlerine uyulması kararları alındı.

Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya İlçe Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkan Vekili Nimet Erez, İl Genel Meclis Üyesi Muhlis Efe, AK Parti İlçe Başkanı Hayrettin Mutlu, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cemil İlk, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Çetin Yavuz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Ergün, İlçe Yazı İşleri Müdürü Kazım Açıkyol, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Emrah Benli, Eczacı Emrullah Yıldırım katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnsan Hakları ve İlçe Trafik Komisyonu Toplantıları Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement