İş Adamı Bölünmez, Yaptırdığı Okulların Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika
Yerel

İş Adamı Bölünmez, Yaptırdığı Okulların Açılışını Gerçekleştirdi

İş Adamı Bölünmez, Yaptırdığı Okulların Açılışını Gerçekleştirdi

22.Dönem Mardin Bağımsız Milletvekili ve iş adamı Süleyman Bölünmez'in, Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde yaptırdığı 2 fakülte binası ile biri Nusaybin'de olmak üzere Mardin'de yaptırdığı 2 okulun açılışları gerçekleştirildi.

17.11.2012 21:16

22. Dönem Mardin Bağımsız Milletvekili ve iş adamı Süleyman Bölünmez'in, Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde yaptırdığı 2 fakülte binası ile biri Nusaybin'de olmak üzere Mardin'de yaptırdığı 2 okulun açılışları gerçekleştirildi.

Mardin Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen açılış törenine eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, AK Parti Mardin Milletvekilleri Muammer Güler, Abdurrahim Akdağ, Mardin Valisi Turhan Ayvaz, eski Mardin Valileri Fikret Güven, Temel Koçaklar, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Babası Erdoğan Demirören, Genpa Yönetim Kurulu Başkanı Zeynelabidin Erdem, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Emniyet Müdürü Derviş Kara, çok sayıda bürokrat, spor adamı, siyasetçi iş adamı ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Süleyman Bölünmez, Mardinli bir iş adamı olarak Mardin'den kazanmaktan çok Mardin'e harcamayı ve kalıcı eserler oluşturmayı kendine şiar edindiğini belirtti. 2 fakülte binası ve 2 okulun açılışını yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Bölünmez, "Mardin ve Mardin halkına hizmet etmekten dolayı mutlu oluyoruz. Ben okumadım ama Mardin gençlerin okumasını sağlamak için, eğitim için ne gerekiyorsa yaparım. Babamın eğitime verdiği önemi yerine getirmek için bu iki fakülteyi babam ve annem adına yaptırmaya karar verdim. Bundan dolayı çok mutluyum" dedi.

Daha sonra kürsüye gelen eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Bölünmez ailesinin kendi imkanları ile Mardin'e kazandırdığı eserlerin çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Hep şunu söyleriz, eğitim çok önemlidir. Ama bunu söylemekle kalmamalıyız. Elimizi taşın altına koymalıyız. İş adamı Süleyman Bölünmez, elini taşın altına koyup bu güzel eserleri eğitime ve Mardin'e kazandırdı. Ülkemizin kültürüne uygun çağdaş bir eğitim modelini ortaya koymamız ve sorunlara ilişkin çözümler üretmemiz gerekir. Hep birlikte bu konuda çalışmamız gerekir. Dünyanın en büyük uygarlıklarından birini kurmuş olan büyük medeniyetlerin çocukları olarak, bizlere bu konuda çok görevler düşmektedir. Bu güzel eğitim kurumlarında çok güzel ahlaklı insanlar yetişecektir."

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, "Şu anda burada açılışını yaptığımız, Bölünmez ailesinin, özellikle Sayın Süleyman Bölünmez'in iki fakülteye tesis etmesiyle birlikte bu güzel sadaka cariye kültürünün, yani insanın ilelebet namütenail bir şekilde sevap defterinin açılmasını sağlayan bu mübarek günde bir daha tezahür ettiğini hep birlikte görüyoruz" diye konuştu.

AK Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, "Bütün farklılıkları bir arada bütünleştirerek ve bunu bir zenginlik sayarak yaşamak istiyoruz. Bu memleket huzurlu bir memlekettir. Ebetteki bu huzuru bozmak isteyen var. Ama bizim gayretimiz inşallah bunun üzerinden geleceğiz" dedi.

Daha sonra Mardin Valisi Turhan Ayvaz, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ da birer konuşma yaptı. Açılışa katılanlar, Süleyman Bölünmez'i eğitime verdiği katkıdan dolayı tebrik etti. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Adamı Bölünmez, Yaptırdığı Okulların Açılışını Gerçekleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement