İş Kadınları Fuarı - Son Dakika
Yerel

İş Kadınları Fuarı

İş Kadınları Fuarı

Manavgat Sanayici İş Adamları Derneği (MASİAD) ve Girişimci İş Kadınları Kurulu tarafından bu yıl 4'sü düzenlenen 'Potansiyel İş Kadınları Fuarı'nda Gıda ve El Sanatları kategorilerinde dereceye girenler ödüllendirildi.

08.03.2013 19:03

Manavgat Sanayici İş Adamları Derneği (MASİAD) ve Girişimci İş Kadınları Kurulu tarafından bu yıl 4'sü düzenlenen 'Potansiyel İş Kadınları Fuarı'nda Gıda ve El Sanatları kategorilerinde dereceye girenler ödüllendirildi.

Fuarda Gıda kategorisinde Gönül Gezici Manavgat'ın Susam ve Pekmez'den yapılan otantik tatlısı Civirdek ile birinciliği elde ederken, Fatma Kılınç ikinci, Zeynep Göker ise üçüncü oldu. El Sanatları Kategorisinde ise Ece Seçkin birinci, Aynur Can ikinci Nilüfer Göllü üçüncü oldu. Yarışma sonunda Gıda ve El Sanatları kategorilerinde birinciliği elde eden yarışmacılara Bin Tl, İkinciliği elde eden yarışmacılara 750 TL ve üçüncülüğü elde eden yarışmacılara ise 500'er TL para ödülleri verildi.

MASİAD Girişimci İş Kadınları Kurulu Başkanı Esma Özden Çetin, töre cinayetlerine, eşleri tarafından öldürülen kadınlara ve evlatları şehit olan annelerin durumlarına dikkat çekerek, "Bizim jenerasyonumuz bunlarla büyüdü İnşallah bizim yetiştirdiklerimiz şimdi ismini sayacağım başarı hikayeleriyle büyüsün. Dinlerken dayanamadığımız hikayeleri; hedef birliği yaptığımız girişimci kadınlarımızla değiştirdik" dedi.

ESMA ÖZDEN ÇETİN "MANAVGAT'IN SESİNİ TÜRKİYE'YE DUYURDUK

Manavgat Sanayici İş Adamları Derneği ve Girişimci İş Kadınları Kurulu Başkanı Esma Özden Çetin, "Bu organizasyonda girişimci kadınlarla birlikte üretmeyi hedefledik ; ürünlerimizi fuarımızda sergiledik ve satışa sunduk. Bunun yanı sıra 'potansiyel iş kadınları projemizle; Türkonfed tarafından düzenlenen

'en iyi sosyal sorumluluk projesi' dalında birincilik ödülüyle Manavgat'ın sesini Türkiye'ye duyurduk. İlk yılında 40 kadınla başlayıp 140 kadınla devam ettiğimiz projemizi zenginleştirmek için fuarımızın ana temasını yöreye has marka değeri olan Manavgat Susamı olarak belirledik.Bu organizasyonun 8 martta yapılması bir tesadüf değil. Amacımız Dünya kadınlar gününde kadının gücünü vurgulamak" diye konuştu.

TÜRKİYE VE DÜNYA MANAVGAT'IN SUSAMINA SUSAMIŞ

MASİAD Girişimci Kadınlar kuruluna teşekkür eden Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, "Bugün burada bulunan kadınlarımız arasından yarın MASİAD ve MATSO gibi kurumların yönetim kurullarına hatta başkanlığına aday olacak iş kadınlarımızın çıkacağına inanıyorum. MASİAD tarafından gerçekleştirilen fuar Manavgat için çok önemli bir olayı ortaya çıkarmıştır. Osmanlı mutfağında baş tacı yapılan Manavgat susamına Türkiye hatta dünya susamıştır. Bu susamışlığı gidermek gerekiyor. Bunu da Manavgat susamını tüm dünyaya tanıtmak suretiyle hak ettiği yere getirmekle başaracağız."

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Kadınları Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement