İş Yeri ve İşçi Güvenliği, İhracat ve İthalatla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

İş Yeri ve İşçi Güvenliği, İhracat ve İthalatla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

İş Yeri ve İşçi Güvenliği, İhracat ve İthalatla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi, iş sağlığı, işçi güvenliği, ihracat ve ithalatla ilgili üyeleriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

28.01.2014 10:25

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi, iş sağlığı, işçi güvenliği, ihracat ve ithalatla ilgili üyeleriyle bir araya gelerek bilgilendirme toplantısı yaptı.

MÜSİAD Gaziantep Şubesi'nde düzenlenen bilgilendirme seminerine; MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, İş ve İşçi Güvenliği Uzmanı Filiz Evran, Danışmanlık Hizmetleri Uzmanı İlker Demirer ve üyeleri katıldı.

İlk olarak seminer öncesi açıklama yapan MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık, yapılan eleştiriler yapıcı ve yol gösterici olması gerektiğini belirterek, "Demokrasilerde eleştireler önemlidir ve değerlidir. Hükümet politikaları da, demokratik rejim içinde eleştirilebilmelidir. Ancak, bu eleştirilerin, yapıcı ve yol gösterici olması gerekmektedir. Büyük bedeller ödeyerek elde ettiğimiz kazanımlarımız görmezden gelinmemeli; uzun ve meşakkatli bir mücadele sonrasında inşa ettiğimiz huzur, güven ve istikrar ortamının değeri mutlaka bilinmelidir. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, kara propaganda hüviyetindeki politika eleştirileri, ülkemize hiçbir yarar getirmeyecektir. Kuru eleştiri yerine, yapıcı ve yol gösterici alternatifleri, rasyonel bir şekilde ortaya koymak, ülkemizin menfaatleri açısında çok önemlidir" dedi.

Son günlerde ekonomide tarih sayılabilecek gelişmelerin olduğunu belirten Kılçık, "Aynı şekilde, küresel siyaset ve ekonomide de, tarihi sayılabilecek gelişmeler vuku bulmaktadır. Dünyaya nizam vermeyi amaçlayan uluslararası kurumsal yapı çatırdamakta, dış politika ve uluslararası siyaset çok daha çoğulcu ve karmaşık bir safhaya girmektedir. Böyle bir ortamın yansımalarını ve etkilerini, hemen, hem iç siyasette, hem de dış politikada görmeye, hissetmeye, şimdiden başladık" diye konuştu.

Bölgenin büyük bir hareketlenme içinde olduğunu da vurgulayan Kılçık, "Evet, hem bölgemiz hem de bütün dünya, büyük bir hareketlenme içindedir. Bölgesel ve küresel fay hatları, adeta dans etmektedir. Bölgemizde bunun yansımasını; Arap Uyanışı, Suriye felaketi, Mısır darbesi ve diğer gelişmelerle görmekteyiz. Avrupa'nın içinde bulunduğu krizi de, aslında bir ölçüde, bu çerçevede değerlendirmek mümkündür" şeklinde konuştu.

Yapılan açıklama sonrası İş ve İşçi Güvenliği Uzmanı Filiz Evran ve Danışmanlık Hizmetleri Uzmanı İlker Demirer MÜSİAD üyelerine bilgilendirmede bulundular.

Sunumun ardından İş ve İşçi Güvenliği Uzmanı Filiz Evran'a katılımlarından dolayı MÜSİAD üyesi Doktor Şahabettin Meto plaket verdi. Danışmanlık Hizmetleri Uzmanı İlker Demirer'e, Doktor Mehmet Berk plaket takdim etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İş Yeri ve İşçi Güvenliği, İhracat ve İthalatla İlgili Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement