İşçi Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Cafer Sincer, Suriye ile her türlü ticaretin ve ulaşımının önünün açılması gerektiğini söyledi.
Sincer, parti binasında yaptığı basın açıklamasında, Suriye ile ilişkilerin bozulmasında en büyük zararı gören yerlerin Kahramanmaraş ve bölge şehirleri olduğunu belirtti.
Suriye ile olan ilişkilerin Kahramanmaraş açısında farklı bir anlamı olduğunu dile getiren Sincer, şöyle konuştu:
"Suriye sorunu, Kahramanmaraş açısından yalnızca ekonomik değildir. Suriye ve Türkiye'nin yapısı bir birine çok benzemektedir. Suriye'de yaratılacak Alevi-Sünni çatışması ülkemizi, bölgemizi özellikle Kahramanmaraş'ı doğrudan etkileyebilir. Yine ABD kaynaklı olan mezhep kışkırtmasının 33 yıl önce Kahramanmaraş'ta yarattığı sonuçları hepimiz bilmekteyiz. Ama artık Kahramanmaraş'ta Alevisiyle, Sünnisiyle halkımız bir arada, kardeşçe ve huzur içinde yaşamaya devam etmek istemektedir. Türkiye Suriye kardeştir. Kaderimiz birdir. Türkiye-Suriye ilişkilerinin düzeltilmesi ve kardeşliğin yeniden pekiştirilmesi, en yakıcı ihtiyaçtır."
Sincer, Kahramanmaraş'taki demokratik kitle örgütleri ve sendikalardan oluşan bir "Kahramanmaraş Suriye Dostluk Komitesi" kurma çalışmalarına başladıklarını sözlerine ekledi.
- KAHRAMANMARAŞ
Son Dakika › Yerel › İşçi Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Cafer Sincer Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?