İşkad, 81 İlden 90 Genç Kadını Adana'da Buluşturacak - Son Dakika
Yerel

İşkad, 81 İlden 90 Genç Kadını Adana'da Buluşturacak

İşkad, 81 İlden 90 Genç Kadını Adana\'da Buluşturacak

Adana'da, girişimcilik ve inovasyon alanında 'Geleceğin Lider Kadınları' başlıklı projesi ile Avrupa Birliği'nden hibe fonu almaya hak kazanan İş Kadınları Derneği (İŞKAD) çalışmaları hızlandırdı.

01.10.2013 12:24

Adana'da, girişimcilik ve inovasyon alanında 'Geleceğin Lider Kadınları' başlıklı projesi ile Avrupa Birliği'nden hibe fonu almaya hak kazanan İş Kadınları Derneği (İŞKAD) çalışmaları hızlandırdı.

AB'ye sunulan projenin maddi kaynakla desteklenmesinin ardından Ekim ayı içerisinde 81 ilden 90 genç kadını Adana'da buluşturmaya hazırlanan İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen ve yönetim kurulu üyeleri, Adana Güney Rotary Kulübü ile birlikte hareket edecek.

Türkiye ve Adana'da girişimcilik ve inovasyon alanındaki eksikliği göz önüne alarak yola çıkan ve başarılı bir sonuç alan İŞKAD, projenin girişimcilik deneyim paylaşım aşamasında Adana Güney Rotary Kulübü'nden destek alacak.

İŞKAD'da konuyla ilgili gerçekleşen toplantıda İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen, Yönetim Kurulu Üyeleri Belgin Özçelik, Sema Soykan, Canan Onatça Dolmuş, Demet Nazik ve Ayfer Köni ile Proje Koordinatörü Esin Parlak'la buluşan Güney Rotary Kulübü Başkanı Osman Yanık, sadece Adana için değil Türkiye için de önemli bir projede destekçi kulüp olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Rotaryenlerin iş ve meslek yaşamında başarılı olmuş yüksek ahlak standartlarına sahip kişilerden oluştuğunu ve amaçlarının hizmet üretmek olduğunu belirten Yanık, "Biz de 18-30 yaş arası gençlerimize bilgi ve tecrübelerimizi aktarmaya çalışacağız. Proje, ülkemiz için ciddi bir proje. AB'nin kabul ettiği beş projeden biri olması bu ciddiyeti ortaya koyuyor. Gençlerimizin ufkunu açabilirsek mutlu olacağız" dedi.

İŞ YAŞAMINDA KADININ ROLÜ

Adana'da 81 ilden gençlerin katılacağı zirvede ülkemizdeki kadınların iş yaşamındaki ve girişimcilikteki rolünü ve etkisini tartışacaklarını belirten İŞKAD Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen ise, "Gelişmiş ekonomilerde kadının gücünü yadsınamaz. Türkiye'de girişimcilik ruhunu ve girişimci kadın sayısını artırmak istiyoruz. Ülkemizin gelişmiş ekonomiler düzeyinde yer almasını sağlamak istiyoruz. Bunu gerçekleştirmenin yolunun kadınların iş yaşamında yer almasından geçtiğini biliyoruz. Proje, ülkemizi ilgilendiriyor ve dolayısıyla sadece İŞKAD ve Güney Rotary değil Türkiye'deki tüm sivil toplum örgütlerinin, kurum ve kuruluşların sahiplenmesi gereken bir projeyi hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

Av. Türkmen, "Ulusal Genç Kadın Girişimciliği adını verdiğimiz toplantımızda, uzmanlar, karar vericiler, politika yapıcılar, sektör temsilcileri ve 81 ilden gelen 90 genç kadın yer alacak. Bu zirve ile birlikte okullarda lise öğrencilerinin gerçekleştirmiş olduğu inovatif fikirler değerlendirilecek. Bu değerlendirme aşamasında hem fikirler sergilenecek hem de ödül töreni düzenlenecek" dedi. Genç kadınların inovasyon kültürüne sahip, güçlü bir ekonominin dinamosu olan inovasyona dayalı girişimciliğe yatkın bireyler olarak yetişmelerini sağlamak istediklerini vurgulayan Av. Türkmen, "Projemiz ülkemizin gelişmesi ve kalkınmasında anahtar rol oynayacak inovasyon konusunda toplumda farkındalık yaratmak ve genç girişimcilik stratejisini oluşturmayı amaçlıyor" şeklinde konuştu.

15 Ağustos'ta startı verilen proje, 1 Ocak 2014'e kadar sürecek. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşkad, 81 İlden 90 Genç Kadını Adana'da Buluşturacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement