Isparta'da Kazalar Azaldı - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Kazalar Azaldı

Isparta\'da Kazalar Azaldı

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, 2013 yılına ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı.
Halkı suç ve suçluya karşı bilinçlendirmek ve suçun önlenmesi adına polisin çok ciddi görev ifa ettiğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, "Vatandaşı"...

26.11.2013 16:57

İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, 2013 yılına ilişkin değerlendirme toplantısı yaptı.

Halkı suç ve suçluya karşı bilinçlendirmek ve suçun önlenmesi adına polisin çok ciddi görev ifa ettiğini kaydeden İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, "Vatandaşı rahatsız eden her şey, önceliğimiz demiştik. Bu konuda da vatandaşımızdan gelen her türlü taleple ilgileniyoruz. Bizim hemşehrilerimizden talebimiz, çevresinde olup biten, kendilerini rahatsız eden, bizim bilmemiz gereken tüm konularla ilgili 155'i aramaları. En fazla üç dakika içerisinde en yakın polis görevlimiz kendileriyle irtibata geçecektir. Fakat çok fazla ilgisiz konularla 155'i meşgul etmemek adına dikkatli olunursa memnun oluruz" dedi.

Geçen yıl Isparta Valiliğinin aldığı karar gereği, işyerlerinde kamera takma zorunluluğu olduğunu belirten Or, "İşyerinin etrafında ana caddelerin giriş çıkışında kamera olduğu zaman suçlular kesinlikle kameranın görüntü alanına girmek istemiyorlar. O kameranın bulunduğu yerden uzaklaşıyorlar. Eğer suç işlenmişse suçun aydınlatılması konusunda esnafın kamerasından ciddi manada faydalanıyoruz. Kamera takma konusunda duyarlı davranan herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşımızdan bir isteğimiz de bizim toplum destekli polis bölümünde çalışan arkadaşlarımız bütün binaları kapı kapı geziyor ve güvenlikleriyle ilgili bilgilendiriyorlar. Özellikle ikametten hırsızlıkta giriş kat ve birinci katta ve balkon korkuluğu olmayan yerlerde hırsızlık olmakta. Öncelikle vatandaşımız polisimizin bahsettiği ön tedbirleri alırlarsa güzel netice alırız" diye konuştu.

KAZALARDA AZALMA

Ölümlü kazalarda geçen yıla oranla yüzde 45, yaralamalı trafik kazalarında yüzde 57 oranında azalma olduğunu ifade eden Mehmet Or, "Bu da bizim yaptığımız denetimlerin yerinde olduğunun bir göstergesi. Şu an ilimizde gerek çevre yolunda gerekse İstanbul yolunda 14 saat kesintisiz radar uygulaması yapmaktayız. Bu radarlarımızın çoğu da sivil. Artık arkadaşlarımız aracı durdurmayıp plakaya işlem yapılıyor. Polisimizle önleyici, eğitici en son ceza uygulaması yapmaktayız. Fakat bu radar veya trafik ihlallerini tespit eden sivil kameralı araçlarımız var. Burada yapılan bir işlemin geri dönüşü yok. Sadece mahkemeye itirazlar oluyor. Bu yüzden özellikle İstanbul yolu ve Çevre yolundaki hız limitine, bir de kurallara uyulmasını rica ediyoruz. Bunun yanında toplu taşıma araçlarında sadece trafik polisi arkadaşlarımız değil, asayiş, diğer birimlerimiz ve sivil memurlarımız da otobüse sivil vatandaş gibi biniyorlar. Otobüste trafik ihlali yapan şoförü yol boyunca takip ediyorlar. Kurallara uymayan şoförlerimize gerekli idari ceza uygulanıyor. Artık dikkat ederseniz üniversite merkez arasında sefer yapan otobüslerde eskisi kadar bir yoğunluk yok. Geçen yıl yapılan uygulamalarda yaklaşık 650 kez okul servis araçları kontrol edilmiş. Çok şükür ki bu araçlarla ilgili kaza olmadı" dedi.

GBT UYGULAMASI SONUÇ VERİYOR

GBT denilen kimlik sorgulama uygulamasıyla geçen yıldan bu yana 3 bin 744 kişinin çeşitli suçlardan arandığını tespit ettiklerini belirten Or, şunları söyledi:

"Bunların 23'ü cinayet. Bu kişiler geçici olarak ilimize gelen kişiler. 283'e yakın hırsızlıktan ve diğer ağır suçlardan aranın şahıslar tespit edildi. Bu sadece resmi görevli arkadaşların gece yaptığı sorgulamalardan çıkan sonuçlar. Okul ve okul civarında ciddi tedbirlerimiz var. Kampus şeklindeki okullarda sivil ekiplerimiz var. Sabah öğrencilerin okula başlayıp çıkışına kadar öğretmen ve idarecilerle beraberler. Ayrıca okul etrafında okulla ilgisi olmayan bazı suçlara karışmış veya çocukları suça yönlendiren şahıslara yönelik yaptırımlarımız da devam etmektedir. Okul giriş ve çıkışlarında gerek trafik gerekse asayiş yönünden ekiplerimiz görev almaktadır. Görev ifa ederken yaptığımız tüm hizmetlerin vatandaşın ayağına gidilip daha kolay hizmet alacağı şekilde vermeye çalışıyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda da önleyici eğitici ve suçun oluşmasını engelleyici sosyal projelerimizi daha üst seviyeye çıkaracağız." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Isparta'da Kazalar Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement