İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı

İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı

Alaşehir Sarıkız Maden Suyu İşletmesi'nde çalışan 19 işçi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia ederek fabrika önünde eylem yaptı.

25.05.2012 15:22

Alaşehir Sarıkız Maden Suyu İşletmesi'nde çalışan 19 işçi, sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarıldıklarını iddia ederek fabrika önünde eylem yaptı. Slogan atan, müzik eşliğinde oyun oynayan işçiler basın bildirisinin okunmasından sonra olaysız dağıldı. İşçiler adına konuşan İbrahim Aslan, "6 ay önce Tekgıda-İş Sendikası'na üye olduklarını belirterek

"İşveren sendikalı işçi çalıştırmak istemiyor. Sendika üyesi 19 işçiyi İstanbul'da pazarlama görevine göndermek istiyor. İşçiler de Alaşehirli oldukları için bu görevi kabul etmiyorlar. İşverende işçileri işten çıkardı" dedi.

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Tufan Aysan, işverenin sendikalı işçilerin sendika üyeliğinden çıkmalarını istediğini belirterek şöyle konuştu: "İşçiler de sendika üyeliğinden çıkmak istemiyor. Bunun üzerine işveren ikinci bir şirket kuruyor ve 'bu şirkette çalışacaksınız ancak yine sendikalı olmayacaksınız.' diyor. İşçiler yine sendikasız çalışmayı kabul etmiyorlar. Ayrıca işçileri İstanbul'da çalışmaya zorluyor. İşçiler bu teklifleri kabul etmeyince üç gün düşünme, yol süresi veriliyor. İşçiler 3 gün sonra işe geldiğinde ise işe alınmıyorlar. İşçilerle ilgili hukuksal davamızı açtık,mücadelemiz devam edecek."

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban da, "Biz belediye olarak ihale ile maden suyu işletmesini özel bir şirkete verdik. Şirketin işçi almasına veya çalıştırmasına, çıkarmasına müdahale etme yetkimiz olamaz" dedi.

Tekgıda-İş İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Nuri Yılmaz, 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köse, Genel Başkan Danışmanı Tufan Aysan, 2 Nolu Genel Sekreter Mehmet Candan ve Mali Sekreter Muzaffer Kaplan'ın da katıldığı eylemde basın bildirisi okunduktan sonra işçiler bir müzik eşliğinde oynadı daha sonra olaysız dağıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İşten Çıkarılan İşçiler Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement