İzmir'de 14 Bin Açık İş Var - Son Dakika
Yerel

İzmir'de 14 Bin Açık İş Var

İzmir\'de 14 Bin Açık İş Var

İş-Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak kentte iş gücü piyasasını ve iş gücüne katılım oranını değerlendirerek; "İzmir'de 14 bin 130 açık iş var" dedi.
İş - Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve İl Müdür Yardımcısı İhsan Gürhan İHA İzmir Bölge...

21.11.2013 12:36

İş-Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak kentte iş gücü piyasasını ve iş gücüne katılım oranını değerlendirerek; "İzmir'de 14 bin 130 açık iş var" dedi.

İş - Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak ve İl Müdür Yardımcısı İhsan Gürhan İHA İzmir Bölge Müdürlüğü ziyaretinde İş - Kur olarak toplumun çalışma hayatında iş arayış şekillerini hizmet odaklı sunduklarını belirttiler. Ziyarette İş - Kur İzmir İl Müdürü Kadri Kabak, kentin istihdam rakamlarına ilişkin açıklamalarda bulunarak özellikle teşvik düzenlemeleri ve kalkınma planlarının önemli ölçüde kadınların iş gücü piyasasındaki istihdam artışına etkisi olduğunu belirtti. İl Müdürü Kabak, "İzmir'de kayıt dışılık Türkiye ortalamasından daha az, hem kadın istihdamı daha yüksek iş gücüne katılım oranı da yüksek. İş-Kur olarak kurumsal bazlı hedefler koyuyoruz. 2011 yılında biz İzmir'de özel sektöre 6 bin 174 kişi yerleştirmişiz.2013 yılının ilk on ayında ise 45 bin kişiyi yerleştirmişiz. Yıl sonu itibari ile on katına yakın bir rakama ulaşmaya çabalıyoruz. İzmir'de iş gücüne katılımın fazla olması çok güzel. Gerek kalkınma planları ve teşviklerin desteğiyle özellikle kadınların iş gücüne katılımlarını sağlıyor. 2002 yılında kadınların gücüne katılım oranı yüzde 23 iken bu rakam yüzde 31'lere yükseldi. Teşvik ve torba yasası ile. Hedef yüzde 35" dedi.

"EN BÜYÜK SIKINITI MESLEKSİZLİK"

Düzenlenen çeşitli kursların farklı sektörlerle doğru pozisyonlardaki elemanları buluşturduğunu aktaran İl Müdürü Kabak iş yerleri ile anketler düzenledikleri ve ihtiyaca göre yol haritası izlediklerini belirtti. İl Müdürü Kabak şöyle konuştu: "Anket yaptık. Çeşitli kurslarımız var. Karanlığa kurşun sıkalım ya da ihtiyacı olmayan alanda eleman yetiştirelim anlayışı yok. Böyle olursa ancak diplomalı işsiz yetiştirirsin. 3 bin işyerinde anketler yapılıyor. Örneğin İzmir'deki iş gücü piyasası hangi meslekte hangi elemanı arıyor? hangisini bulamıyor? Anket sonucuna göre 14 bin 130 açık iş var İzmir'de. İzmir'de güvenlik görevlisi bile açığı var. İş veren yatırım yapıyor ama işçi bulamıyor. En büyük sıkıntı da mesleksizlik, vasıfsızlık. Meslek liselerine sıkılan kurşun giderilemedi. İş verenlerin önceden elemanları yetiştirme lüksü vardı maliyetler düşüktü. Ancak günümüz rekabet koşullarına bakıldığı zaman hazır eleman aranıyor. Bizler de hazır elemanı eğitim ve kurs unsurları ile süreci yönlendirmeliyiz."

Ziyarette İHA İzmir Bölge Müdürü Yusuf Kahraman, İHA İzmir Pazarlama Personel Müdürü Süleyman Kongeç, İHA İzmir Pazarlama Koordinatörü Erhan Aslan da hazır bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir'de 14 Bin Açık İş Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement