İzmir Ekonomi Üniversitesi Türk Medyasını Tartıştı - Son Dakika
Yerel

İzmir Ekonomi Üniversitesi Türk Medyasını Tartıştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Türk Medyasını Tartıştı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Türk medyasının durumunu sektör çalışanları, akademisyenler ve öğrencilerden oluşan geniş bir kitleyle tartıştı.

11.10.2013 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Türk medyasının durumunu sektör çalışanları, akademisyenler ve öğrencilerden oluşan geniş bir kitleyle tartıştı. İEÜ Medya Kulübü tarafından gerçekleştirilen "Medya Günleri" 13 farklı başlıkta 52 alanında uzman konuğun katılımıyla İEÜ Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Medyanın bütün yönlerinin ele alındığı günler kapsamında, "Medya ve etik", "Medyada Nefret Söylemi", "Medyada kadının rolü", "Medyada şiddet ve ifade özgürlüğü" gibi konuların yanı sıra, Türk medyasındaki söylemler de tartışıldı.

Etkinliğin açılış konferansı olan "İletişim ve Medya Etiği" konulu panelin yöneticiliğini üstlenen İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, İletişim Fakültesi öğrencilerinin başarılı organizasyonları ile gurur duyduğunu belirtti. Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, medyanın gücüne dikkat çekerek, "Toplumu yönlendiren en büyük güç şu anda medya olarak karşımıza çıkıyor. Bizler de İletişim Fakültesi öğrencilerimizin, geleceğin medya sektörünün nitelikli birer üyesi olarak aldıkları eğitimler doğrultusunda etik değerlere uygun duruşu sergileyeceklerine inanıyorum" dedi.

Etkinlikte, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği İzmir Temsilcisi Kadir Kemaloğlu, Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Rober Koptaş, Bianet Yayın Yönetmeni Haluk Kalafat, Posta Gazetesi Yazarı Yazgülü Aldoğan, Ankara Üniversitesi Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun, Hürriyet Ege Yazarı Ayçe Dikmen, Gazeteci Bilge Egemen gibi isimler alanlarına yönelik bilgilerini genç iletişimcilerle paylaştı.

Medya Günleri kapsamında ayrıca Kaybedenler Kulübü'nden Kaan Çaydamlı ve Mete Avunduk izleyicilerle buluştu. Mustafa Kenan Aybastı, Renan Bilek, Cansu Fırıncı, bağımsız sinema, Suavi ve Nazım Alpman da medyada sanat ve belgesel üzerine görüşlerini paylaştı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Ekonomi Üniversitesi Türk Medyasını Tartıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement