İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş Açıklaması

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 3,8 büyümesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Büyümemiz çok daha yüksek olmalı ki gereken istihdamı yaratabilelim. Bunun için önce barış ve huzur ortamı sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

26.09.2015 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 3,8 büyümesinin sevindirici olduğunu belirterek, "Büyümemiz çok daha yüksek olmalı ki gereken istihdamı yaratabilelim. Bunun için önce barış ve huzur ortamı sağlanmalı" ifadelerini kullandı.

Demirtaş yaptığı açıklamada, 2015 yılının 2. çeyreğinde yüzde 3,8 ile, 2014 yılının 1. çeyreğinden sonra en yüksek büyüme rakamı yakalandığını belirtti.

Türkiye ekonomisinin aralıksız 23 çeyrektir büyüdüğünü anımsatan Demirtaş, yüzde 2,3 olan ilk çeyrek büyümesinin ise yüzde 2,5 olarak güncellendiğine ve Türkiye 2015 yılının ilk yarısında yüzde 3,1 büyüme sağladığını bildirdi.

Büyümede iç talebin ve özel tüketimin etkili olduğuna dikkati çeken Demirtaş, ihracattaki düşüşe rağmen otomotiv, konut ve beyaz eşya gibi bazı temel sektörlerdeki satış trendinin ülke ekonomisinin 3. çeyrekte de büyümeye devam edeceğinin göstergesi olduğunu belirtti.

Demirtaş, büyümenin sevindirici ve umut verici olmasına karşılık istenilen istihdamı yaratmadığını savundu.

"Barış ve huzur ortamı sağlanmalı"

Türkiye ekonomisinin terörün gölgesinde ve beklentilerin ötesinde büyümesinin her şeye karşın anlamlı olduğunu vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bu ekonomik potansiyelimizi gösteriyor ama bizim için yeterli değil. Büyümemiz çok daha yüksek olmalı ki gereken istihdamı yaratabilelim. Bunun için önce barış ve huzur ortamı sağlanmalı, seçimlerin hemen ardından da gündem ekonomi olmalı. Heyecan yaratacak yeni bir büyüme dalgasının ilk adımları atılmalı. Daha çok yatırım ve daha çok üretim yapmak gerekli. İş ve yatırım ortamını iyileştirmek, bürokratik işlemleri azaltmak, hukuk sistemini yabancı sermayeyi teşvik edici yönde revize etmek, katma değerli üretim ve ihracat yapan firmaları ödüllendirmek ve desteklemek gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Ticaret Odası Başkanı Demirtaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement