İzmir Turizmi İçin Dev İşbirliği - Son Dakika
Yerel

İzmir Turizmi İçin Dev İşbirliği

İzmir Turizmi İçin Dev İşbirliği

Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi arasında 'Turizm Master Planı Hazırlanması' amacıyla protokol imzalandı.

11.09.2013 12:30

Konak Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi arasında 'Turizm Master Planı Hazırlanması' amacıyla protokol imzalandı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan'ın imzaladığı protokolde hedefin, 2015-2020 yıllarını kapsayacak turizm planı hazırlanarak İzmir'e gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısını arttırmak olduğu belirtildi.

İki kurum arasında imzalanan protokol doğrultusunda çalışmaları, Yaşar Üniversitesi İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Gökçe Özdemir Bayrak koordinatörlüğündeki ekip yürütecek. Yapılacak çalışmalarla beş yıllık bir turizm master planı hazırlanacak, İzmir ve Konak'ı belirlenen hedefler doğrultusunda daha fazla ziyaretçiyle buluşturmak için izlenecek yollar belirlenecek.

Protokol imza töreninde konuşan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Türkiye'nin en iyi öğretim kurumlarından biri olan Yaşar Üniversitesi ile işbirliğine gitmelerinin önemine vurgu yaparak, kent bilinci ve turizm kimliği oluşturmak için Yaşar Üniversitesi'nin deneyimlerinden faydalanılacağını belirtti. Bugüne kadar İzmir'in düşük turizm potansiyelinden hep şikayet edildiğini fakat bunu düzeltmek için çok fazla atılım olmadığını dile getiren Başkan Tartan, "Yüzde 4 olan turizm potansiyelimizi en azından 2-3 kat arttırmak ve bu şehrin çağdaşlığını, güzelliğini, tarihini, doğasını ortaya çıkarmak için bu anlaşma çok büyük önem taşıyor. Bu protokol sadece iki kurumun işbirliği değil, geleceğe yönelik önemli bir umut ışığı olacak" diye konuştu.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Barkan ise Konak Belediyesi ile yaptıkları işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İzmir için yapılacak çalışmalara katkıda bulunmak üniversiteler için bir sorumluluk. Üniversitelerin ürettikleri bilimin, yerel yönetimlerin işine yarar şekilde hayata geçirilmesi çok önemli. İzmir üniversiteler kenti olma yolunda çok ciddi bir potansiyele sahip. Yapılan ortaklık sayesinde hem üniversiteler, hem yönetimler, hem de İzmir kazanacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzmir Turizmi İçin Dev İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement