Jandarmanın Kontrolünde Gölet Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Jandarmanın Kontrolünde Gölet Bilgilendirme Toplantısı

Jandarmanın Kontrolünde Gölet Bilgilendirme Toplantısı

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi'nde Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından sulama amaçlı düşünülen gölet'in bilgilendirme toplantısı Jandarmanın aldığı güvenlik çerçevesinde yapıldı.

11.01.2013 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya'nın Pazarlar ilçesine bağlı Yakuplar Mahallesi'nde Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ) tarafından sulama amaçlı düşünülen gölet'in bilgilendirme toplantısı Jandarmanın aldığı güvenlik çerçevesinde yapıldı.

Yakuplar Mahallesi Belediye kıraathanesinde yapılan bilgilendirme toplantısına Yüklenici firmanın yetkilisi, İlçe Garnizon Komutanı Cengiz Kuzu, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Torun, Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Eskişehir DSİ 3. Bölge Müdürlüğünün etüt çalışmaları için yüklenici firmaya yetki verdiği ve bölge halk tarafından etüt yapılan alanın verimli tarım arazisi olduğu bildirildi.

Yüklenici firma yetkilisi, Devlet Su İşleri(DSİ) tarafından etüt çalışması yapmak için yetki aldıklarını ve burada gölet yapılabilmesi için ön çalışma yaptıklarını belirtti.

Çok sert tartışmalara sahne olan bilgilendirme toplantısında konuşan ve mağdur oldukları belirten çiftçi Mustafa Doğan, "Etüt yapılmaya çalışılan alan bizlerin geçim kaynağı olan bölgedir. Bu bölgede 256 bin 616 metre kare verimli tarım arazisi mevcuttur. Bu arazilerde aynı zamanda Yakuplar sulama gölet'inden sulu tarım yapılmaktadır. Bizler geçimimizi bu arazilerden yapıyoruz. Bu alana gölet yapılırsa tüm bu verimli tarım arazilerimiz suyun altında kalacaktır. O zamanda bizlerin burada yaşama şansımız kalmıyor. Başka memleketlere göç etmemiz gerekecek.

Bizler gölet'in yapılmasına karşı değiliz. Bizler sadece gölet'in yanlış alana yapıldığını söylüyoruz ama kimse bizleri dinlemiyor. Ayrıca bu yapılması düşünülen göletten bizlerin faydalanma şansımız yok. Hem bizlere bilgilendirme toplantısı var diyorlar ama ne yazık ki Devlet Su İşlerinden kimse gelmiyor. Yüklenici firmadan bir tane Harita Kadastro Mühendisi tarafından bizlere bilgilendirme toplantısı yapıyor lakin bizim sorularımıza cevap veremiyor. Bizler gölet'in yapılmasına karşı çıkmıyoruz ama yapılacak alana karşı çıkıyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa birlik ve beraberlik içersinde onu yapacağız" dedi.

Bilgilendirme toplantısının çok sert tartışmalara sahne olması üzerine jandarmanın aldığı güvenlik çerçevesinde bilgilendirme toplantısı hiçbir olay meydana gelmeden sona erdi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jandarmanın Kontrolünde Gölet Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement