Japonya'dan Ağrı'ya Yardım - Son Dakika
Yerel

Japonya'dan Ağrı'ya Yardım

Japonya\'dan Ağrı\'ya Yardım

Ağrı'nın Taşlıçay Belediyesi tarafından hazırlanarak Japon Büyükelçiliği'ne sunulan "Çalışan, Üreten Kadın" projesi kabul edildi.

11.04.2013 13:37  Güncelleme: 13:38

Ağrı'nın Taşlıçay Belediyesi tarafından hazırlanarak Japon Büyükelçiliği'ne sunulan "Çalışan, Üreten Kadın" projesi kabul edildi.

Projeye ait sözleşme Ankara'da Japonya Büyükelçi Kiyoshi Araki ile Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir arasında imzalandı. İmza töreninde Japon Büyükelçiliği Yerel Projeler Hibe Danışmanı Tuğçe Türkmen, Diplomat 1. Katip Katsuyori Kawazu ve Diplomat 2. Katip Mitsunori Watanabe de hazır bulundular.

Japon hükümeti tarafından kalkınmakta olan ülkelerde temel ihtiyaçları karşılamak üzere hazırlanmış projelere yönelik yapılan hibe yardımlarında faydalanmak için sunulan 300 projeden desteklenecek olan 3 proje içerisinde yer alan 'Çalışan, Üreten Kadın' projesi ile ilçedeki kadınlara yönelik kilim-halı dokuma atölyesi açılacağı bildirildi.

İHA muhabirine açıklamada bulunan Taşlıçay Belediye Başkanı İsmail Taşdemir, "Desteklerinden dolayı Büyükelçi Kiyoshi Araki ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sunulan 300 proje içerisinde desteklenecek olan 3 proje içerisinde yer almamız bizleri gururlandırmıştır. İlçemizin kalkınması için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapıyoruz. Nereye gitmemiz gerekiyorsa oraya gidiyoruz. İşgücüne dahil olmayan kadınlarımızı da işgücüne dahil ederek ailelerin ve ilçemizin ekonomisine katkıda bulunacak olan atölyemiz ile ilgili çalışmalara önümüzdeki günlerde başlayacağız. İlçemize hayırlı olsun" dedi. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Japonya'dan Ağrı'ya Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement