Jeotermalde Otomasyon Tasarrufu - Son Dakika
Yerel

Jeotermalde Otomasyon Tasarrufu

Jeotermalde Otomasyon Tasarrufu

Kütahya’nın Simav ilçesinde 13 bin konutun jeotermal enerjiyle ısınmasını sağlayan belediye, sisteme iki yıl önce ilave ettiği 590 bin liralık yeni teknolojiyle ayda 9 bin 500 liralık elektrik ile önemli ölçüde ısı tasarrufu sağlamaya başladı.

31.12.2013 16:53

Kütahya'nın Simav ilçesinde 13 bin konutun jeotermal enerjiyle ısınmasını sağlayan belediye, sisteme iki yıl önce ilave ettiği 590 bin liralık yeni teknolojiyle ayda 9 bin 500 liralık elektrik ile önemli ölçüde ısı tasarrufu sağlamaya başladı.

Simav Belediyesi Jeotermal Servisi Sorumlusu Mehmet Pınar, Zafer Kalkınma Ajansının finansman desteği sağladığı 590 bin liralık dijital otomasyon sistemiyle elektrik harcamalarında ayda ortalama 9 bin 500 liralık tasarruf sağlandığı gibi ısılarda da önemli ölçüde tasarruf sağlandığını ve sağlanan bu ısı ile yeni konutlar ısıttıklarını söyledi. Pınar ayrıca dijital otomasyon sistemi sayesinde mahallelere giden sıcak suyun miktarıyla ısıların da kontrol altında tutulduğunu söyledi.

Teknolojik sistem sayesinde işletme olarak jeotermalli ısınmada önemli kolaylıklar sağlandığına vurgu yapan Pınar, "Sistem işletmemize çok önemli avantajlar sağladı. Oturduğumuz yerden Simav'a verdiğimiz ısının tüm değerlerini merkezden rahatça görebiliyoruz. Aylık ortalama 9 bin 500 liralık elektrik tasarrufunun yanı sıra ısı tasarrufu bizim için çok büyük bir önem arz ediyor. Sistem sayesinde tasarruf edilen ısı ile yeni konutlar ısıtıyoruz" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Jeotermalde Otomasyon Tasarrufu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement