Kadınlar İçin Mesleki Eğitim - Son Dakika
Yerel

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim

Kadınlar İçin Mesleki Eğitim

Düzce’de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen “Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi” kapsamında “Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

15.01.2014 12:19

Düzce'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen "Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri Projesi" kapsamında "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtım toplantısı yapıldı.

Çilimli Belediyesi Sosyal Tesislerinde Vali Ali İhsan Su'nun Eşi Zeliha Su koordinesinde gerçekleştirilen toplantıya İl Cumhuriyet Başsavcı Ramazan Solmaz'ın eşi Şule Solmaz, Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez'in eşi Türkan Göçmez, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz'un eşi Sevda Yavuz ve Çilimlili bayanlar katıldı.

Program "Biz Büyük Bir Aileyiz" tanıtım filmi ile başladı. Ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Zeki Yıldırım projenin amacı ile ilgili bilgiler aktardı. Yıldırım, "Örgün eğitim dışında kalmış kadınların yeniden eğitime kazandırılması ve mesleki açık öğretim lisesine yönlendirilmesi, bu liseden mezun olanların iş yaşamına katılmalarına aracı olunması imkansızlıklar dolayıyla okuyamamış kadınlarımızın toplumsal yaşama dahil edilmesi, kadınlarımızın ekonomik ve sosyal yönden güçlenmelerinin sağlıyor" dedi.

Programda bir konuşma yapan Zeliha Su ise "Nüfusumuzun yaklaşık yüzde ellisini kadınlar oluşturmaktadır. Ama kadınlarımızın eğitime ve istihdama katılma oranı erkekler düzeyine ulaşmamıştır. Örneğin iş gücüne katılma oranı yüzde 30 istihdama katılma oranı yüzde 27'dir. Bu da temel olarak eğitimi gündeme getirmektedir. İşte bunlarla ilgili olarak Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi hayata geçirilecektir. Böylece kadınlarımız ekonomik alana katılarak, aynı zamanda sosyal ve kültürel alanda gelişmesi için fırsatlar oluşturulacaktır. Toplumumuzun en küçük yapı taşı ailedir. Ailenin yapısının en önemli öğesi kadınlarımızdır. Kadınlarımızın eğitilerek ekonomik özgürlüğe ulaşması, sosyal ve kültürel alanda kendini yetiştirmesi, hem kendi ailesinin hem toplumumuzun eğitim ve refah seviyesini yükselmesine yardımcı olacaktır. Hayatta herkes ikinci bir şansı hak ediyor. Özellikle vefakar kadınlarımız bu şansı çok daha fazla hak ediyor. Bu proje eğitimine bir sebepten dolayı ara vermiş eğitimine devam edememiş bayanlarımıza ikinci bir şans vererek eğitimlerine kaldıkları yerden devam hakkı tanımaktadır. Bu proje, kapsamında eğitime devam etmek isteyen arkadaşlarımızın hepsinin yolları açık olsun. Projeye vereceğiniz destekten dolayı şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlar İçin Mesleki Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement