Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Sağladık - Son Dakika
Yerel

Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Sağladık

Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Sağladık

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Çerkezköylü kadınlarla buluşarak hükümetin kadınlara yönelik politikalardan söz etti.

12.05.2013 21:35

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'ne gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar, Çerkezköylü kadınlarla buluşarak hükümetin kadınlara yönelik politikalardan söz etti.

Çerkezköy Güneşler Otel'de düzenlenen programa AK Parti Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ile birlikte partinin yönetim kurulu üyeleri ve Çerkezköylü kadınlar katıldı. İlk olarak kendisini tanıtan Milletvekili Kaçar, "İstanbul'da kurucu yönetim kurulu üyeliği ve belediye meclis üyelikleri yaptım ve sonrasında milletvekili oldum. Aynı zamanda AK Parti Kadın Kolları Başkan yardımcısıyım." Dedi.

Başbakan'ın kadınlara verdiği önemin en büyük kanıtının onları önemli görevlere getirerek gösterdiğini belirten Kaçar, "Başbakanımız partinin çeşitli kademlerinde yer alan üyeliklerde kadın bulunma zorunluluğunu getirdi. Kadınların ön planda olmasını ve karar mekanizmalarında yer almalarını istiyor. Her ilden bir bayan milletvekili istediğini açıkça söyledi." İfadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı kurarak kadınların önemli problemlerinin bu bakanlığa bağlandığını belirten Milletvekili Kaçar, " Türkiye'nin kadınlarla ilgili hassas konuları bu bakanlığa bağlandı. Avrupa'da ilk kez kadınlara yönelik şiddet kanunu çıkarıldı. Birçok Avrupa ülkesi bunu çıkartamadı ve gerekçesi olarak maliyetin birçok ülke tarafından karşılanamayacak olmasıydı. Alo 183 hattı kuruldu. Bir kadın bir çocuk veya bir erkek şiddet görüyorsa bu hattı arayarak ihbarda bulunabilir duruma geldi. Daha önce mahkemelerde kadına şiddet konusunda bir yaptırım uygulanamıyordu. Ancak çıkarttığımız kanun ile mahkemeler de bu konuda yetkin duruma geldi." Dedi.

Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılığı anayasaya koyduklarını belirten Kaçar şöyle devam etti: "Toplum yararına çalışma projesi kapsamında başvuru yapanları devlet 8 ay maaş ve sigorta yaparak çalıştırılıyor. Toplam 3 bin kişi müracaat etti. Bu başvuruların 500'ü bayandı. Ancak kanuna dayanarak bayanlar arasında kura çekilmesini, sonrasında erkeklerin kurasının çekilmesi gerektiğini belirttik ve öyle oldu."

Birçok sanayi bölgesinde kadınların çalışma hayatına katılmalarını sağladıklarını belirten Kaçar şunları söyledi: "Kadınların yoğun çalıştıkları sanayi bölgelerinde kreş açılmasını sağladık. Bu sayede çocuklarını kreşe bırakan çocuklar rahatça işlerine gidiyorlar. Yeni bir düzenleme ile en az iki çocuk annesi olan kadınlara 4 yıl erken emeklilik sağlıyoruz, bu şartları artıracağız. Bunun yanında bir işveren kadın çalıştırırsa yanında sigorta primini devlet ödüyor."

(MAA)

12.05.2013 21: 25: 02

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlara Pozitif Ayrımcılık Sağladık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement