Kadirli'de Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Kadirli'de Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Kadirli\'de Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Kadirli'de, kutsal topraklara gidecek 72 hacı adayı dualarla uğurlandı.

21.09.2012 10:20

Kadirli'de, kutsal topraklara gidecek 72 hacı adayı dualarla uğurlandı.

Cavidan Benlidayı Erkek Kur'an Kursu'nda uğurlama töreni düzenlendi. İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, daha sonra Kur'an-ı Kerim okundu.

Hacı adaylarının yanı sıra çok sayıda vatandaşın katıldığı uğurlama töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ömer Tarhan, hacı adaylarının sağ salim gidip gelmelerini ve kutsal topraklarda ibadet etmenin her Müslümana nasip olmasını temenni ederek, hacı adaylarını iyi yolculuklar diledi.

İlçe Müftüsü Orhan öncü ise hacca gitmenin önemini anlatarak, hacı adaylarına son uyarılarda bulundu.

Hacı adaylarından kutsal topraklarda sabırlı olmalarını isteyen Öncü,

"Yolculuk esnasında ve hacdaki izdihamlar nedeniyle kimseyi kırmadan ve kırılmadan memleketinize dönmenizi arzu ediyoruz. Rabbimizin, üzerinizde olan hakkını yerine getirmek üzere hacca gidiyorsunuz. Orada ibadetlerinizi yerine getirecek ve inşallah günahsız olarak geri döneceksiniz. Bu sizlere Allah'ın bir lütfudur. Bunu iyi değerlendirin." diye konuştu.

Dualar ve ilahilerin ardından yakınları ile vedalaşan hacı adaylarına Belediye Başkanı Tarhan tarafından karanfil dağıtılmasıyla tören sona erdi.

Programa, Kaymakam Necip Çakmak, Sumbas İlçe Müftüsü Ahmet Demirer, bazı daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile birlikte kalabalık bir vatandaş katıldı.

Muhabir: Menderes Özat/ Mutlu Bozdağ

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar - OSMANİYE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadirli'de Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement