Kahraman Polise Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Yerel

Kahraman Polise Devlet Övünç Madalyası

Kahraman Polise Devlet Övünç Madalyası

Erzincan'ı Tercan İlçesi'nde teröristlerce girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Polis Memuru Muhammet Nuri Yazıcı'ya devlet övünç madalyası verildi.

05.04.2013 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ErzincanTercan İlçesi'nde teröristlerce girdiği çatışmada yaralanarak gazi olan Polis Memuru Muhammet Nuri Yazıcı'ya devlet övünç madalyası verildi. Törende konuşan Vali Selman Yenigün, suç ve suçlularla mücadele ederken canını hiçe sayan güvenlik güçlerine millet olarak minnettar olduklarını söyledi.

17 Temmuz 2010 tarihinde Tercan ilçe merkezine giden teröristlerle girdiği çatışmada kolundan yaralanarak, gazi olan 42 yaşındaki Polis Memuru Muhammet Nuri Yazıcı'ya Bakanlar Kurulu kararı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün taktiri ile Vali Selman Yenigün tarafından devlet övünç madalyası verildi.

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Polisevi'nde düzenlenen törene Vali Selman Yenigün'ün yanı sıra 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Belediye Başkan Yardımcısı Seyfullah Kaban, Emniyet Müdürü Musfata Elaman, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Habip Yılmaz, Vali Yardımcıları Mehmet Kurt, Ahmet Türköz, Erzincan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Taş, Erzincan Muharip Gaziler Derneği Üyeleri ile emniyet personeli katıldı.

Törende konuşan Vali Selman Yenigün, yurdun savunmasında, milletin her türlü suça karşı korunmasında, can emniyetinin sağlanmasında, her ülkede bir takım teşkiller mevcut olduğunun altını çizerek; "Bunların arasında gözbebeğimiz silahlı kuvvetlerimiz, yine hepimizin gece gündüz demeden 24 saat güvenliğini sağlayan emniyet teşkilatımız ve jandarma teşkilatımız. Bu güzide kurumlarımız tabii ki kendilerine verilen kutsal görevlerini yerine getirirken, hele hele vatandaşının canını, malını korumak için kendi canını hiçe sayarak görev yapan nice değerli mensuplarımız vardır. Bu ülke aziz şehitlerimizin kanları üzerinde yükselmiş, yücelmiş ve ebediyete kadar intikal edecek bir cumhuriyettir. Vatandaşımızın canının korunmasında, suçluya karşı, suç tehditlerine karşı her türlü kahramanlığı göstererek, hizmet eden fedakar polislerimizde yine bu uğurda çok sayıda şehitler ve gaziler vermiştir. Bugün aramızda Muhammet Nuri kardeşimiz, devletin kendine verdiği görev sırasında gazilik mertebesine ulaşmıştır. Muhammet Nuri diğer meslektaşları ile birlikte cansiperane bir şekilde vatandaşına kastedecek olan bir takım terör örgütlerine, suç örgütlerine karşı üstün nitelikli görevini ifa ederken gazi oldu. Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 168. Yıldönümü'nü kutlayacağımız şu günlerde Bakanlar Kurulu'nca ve Cumhurbaşkanımızın taktirleri ile kendisine tebliğ edilecek devlet övünç madalyasını vermekten son derece onur ve gurur duyuyorum" diye konuştu.

Vali Yenigün konuşmasının ardından Gazi Polis Muhammet Nuri Yazıcı'nın devlet övünç madalyasını takdim etti.

Törende daha sonra Erzincan Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 70 polise üstün hizmet belgeleri verildi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahraman Polise Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement