Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa

04.06.2013 14:45

Tarihi çarşılarda restorasyon Kentte asfalt çalışmaları.

Kahramanmaraş Belediyesi'nin tarihi mekanları iyileştirme projesi kapsamında başlattığı 7 çarşıda, retorasyon çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, tarihi çarşılarda restorasyon çalışmalarının gece gündüz devam ettiği belirtildi.

Çarşıların haziran ayı sonunda bitirilmesi hedeflendiği belirtilen açıklamada, " Maraş, Belediye, Bakırcı, Semerci, Saraçhane, Mazman ve Kazzaz çarşılarında uygulamalar devam etmektedir. Anadolu'nun en eski ticaret bölgelerinden tarihi Maraş Çarşıları'nın cephe iyileştirme projesi kapsamında yürütülen sağlıklaştırma çalışmalarının bir bölümü olan alt yapı uygulamalarında sona yaklaşılmıştır. Alt yapı uygulamalarına girilmeden önce esnaflarımız tek tek bilgilendirilmiş olup, altyapının uygulanması esnasında oluşacak maddi kayıplar ile toz topraktan etkilenmemeleri hususunda birçok esnafın işyerini belli bir süre kapatma teklifi de kurumumuzca değerlendirilmiştir."

Kentte asfalt çalışmaları

Kahramanmaraş Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin, asfalt sezonu açılışıyla birlikte kentteki bozuk olan yollardaki asfaltma çalışmalanın devam ettiği belirtildi.

Yunus Emre Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Necip Fazıl Mahallesi'ndeki bozuk yolların yeniden asfaltlandığı belirtilen açıklamada, "Asfalt yama çalışmalarına devam edilmektedir. Mahallelerimizdeki bozuk olan yolların çalışmaları tüm hızıyla sürmektedir. Yine Küçük Sanayi Sitesi içerisindeki yollarda oluşan çukurlar da yama yöntemiyle kapatılmaktadır." - Kahramanmaraş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'ta Kısa Kısa - Son Dakika


Advertisement