Kahta'da 'Mısır Havzası' Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Kahta'da 'Mısır Havzası' Paneli Düzenlendi

Kahta\'da \'Mısır Havzası\' Paneli Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde “İslam Medeniyet Havzalarından Mısır Havzası” paneli düzenlendi.

26.12.2016 14:19

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde "İslam Medeniyet Havzalarından Mısır Havzası" paneli düzenlendi.

METEM Konferans Salonu'nda Eğitimde Diriliş Derneği tarafından düzenlenen panele, akademisyenler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlahiyatçı İsmail Işık ve Eğitimci Hasan Uyar'ın konuşmacı olarak katıldığı paneli Mehmet Özbilici yönetti.

İslam aleminin zor bir süreçten geçtiğini belirten Eğitimle Diriliş Derneğinin Başkanı Bilal Akgül, bu süreci hep birlikte bir ve beraber olarak atlatılabileceğini, bu noktada ancak aramızdaki ihtilafları bir kenara koyarsak ve birbirimizle uğraşmazsak bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılabileceğini söyledi.

Mısır'ın, İslam medeniyetinin köklü, kadim havaalanından biri olduğuna dikkat çeken Panel Yöneticisi Mehmet Özbilici, Mısır'ın aynı zamada 8 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olduğunu ifade etti.

İslam Medeniyet Havzaları'ından Mısır Havzası'nın büyük bir derinliğe sahip olduğunu ifade eden Eğitimci İsmail Işık, Mısır'ı görmeden İslam medeniyetinin narinliğinin kavranılamayacağını söyledi.

Eğitimci Hasan Uyar ise, Seyyid Kutup ve Zeynep el Gazali'nin, İslami duruş ve bilinci ile Mısır'daki Müslümanlar üzerinde oynanan oyunları hayatları pahasına nasıl bertaraf ettiklerine dikkat çekti.

Zeynep el Gazali'nin, tam bir Müslüman kadının duruş ve şahsiyetine sahip olduğunu vurgulayan Eğitimci Uyar, bundan dolayı Gazali'nin, insanlık tarihi boyunca derin izler, gönüllerde hayranlık ve saygı uyandırdığını söyledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta'da 'Mısır Havzası' Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement