Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu Terör Olaylarını Kınadı - Son Dakika
Yerel

Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu Terör Olaylarını Kınadı

Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu Terör Olaylarını Kınadı

Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu, düzenledikleri ortak bir basın açıklaması ile artan terör saldırılarını şiddetle kınandı.

11.09.2015 13:24

Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu, düzenledikleri ortak bir basın açıklaması ile artan terör saldırılarını şiddetle kınandı.

35 sivil toplum kuruluşunun imzasının olduğu basın bildirisini Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Yavuz Turan okudu. Turan, Türkiye'nin, yeraltı ve yer üstü kaynaklarına dair emperyalist sömürü planları olan küresel güçlerin hesaplarını bozduğunu ve artan terör olaylarının ana kaynağının, hareket noktasının burası olduğunun bilinmesi gerektiğini kaydetti.

Turan açıklamada, "Ülkemizde huzur, sükün ve kardeşlik ikliminin hakim olmasından rahatsız olan odaklarca, 7 Haziran sonrası başlatılan ve bugünlerde daha da şiddetlendirilen terör saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Birliğimizi, dirliğimizi bozmaya yönelik saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize, Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz.

Güçlü bölgesinde söz sahibi bir Türkiye'nin, bu coğrafyanın yeraltı ve yer üstü kaynaklarına dair emperyalist/sömürü planları olan Küresel Güçlerin hesaplarını bozmuştur. Artan terör olaylarının ana kaynağının, hareket noktasının burası olduğunu akıllarımızdan çıkarmayalım.

Millet olarak, acımız, yasımız ve teröre karşı tavrımız ortaktır. Acılarımızı ötekileştirmeyeceğiz, acılarımızı paylaşacağız, yasımızı birlikte tutacağız. Türkiye, milleti ve devletiyle acıları ortaklaştırma, kardeşlik ve birlik potasında birlikte yaşama tavrını ortaya koyacaktır. Çanakkale ruhunu bir kez daha tescilleyerek, şehitlerimiz üzerinden toplumsal gerginlik, ötekileştirme, çatışma ve kutuplaştırma söylemlerinin milletimizce boşa çıkarılacağına inancımız tamdır.

Artan terör olayları sonrası ülkemizin dört bir tarafında doğusunda batısında güneyinde kuzeyinde terör olayları öne çıkartılarak yapılan ve sözde vatan ve millet aşkı için yapılan gösterilerin, ev, araba, doğulu, güneydoğu kökenli esnafların işyerlerini yakmanın, parti tabelalarını indirerek, binaları ateşe vermenin, malum güçlerin ekmeğine yağ sürmek anlamına geldiğini unutmayalım ve sağduyu ile hareket edelim.

Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu olarak bizler; Bütün vatandaşlarımızın huzurunun, yaşama haklarının ve güvenliklerinin teminat altına alınması için devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstermelerini istiyoruz.

Acılarımızı ve yasımızı birlikte yaşama irademize zarar verici beyan ve yaklaşımlardan kaçınılmasını bekliyor, milletimizin birlik ve kardeşlik kararlılığının her kulvarda da hakim olması gerektiğine inanıyoruz.

Bu ülkenin kardeşlik iklimine katkı sağlayan sağduyulu sivil toplum kuruluşları olarak; teröre, terör örgütlerine ve terör olaylarına karşı ortak tavır sergilemeye devam edeceğiz.

Türkiye'nin, milletimizin ve Müslüman coğrafyanın kandan, zulüm ve terörden arındırılması için dün olduğu gibi bugün de yarın da sorumluluk almaya hazırız" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kahta Gönüllü Sivil Toplum Platformu Terör Olaylarını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement