Kalıcı İzler Projesi'nin son toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Kalıcı İzler Projesi'nin son toplantısı gerçekleştirildi

Kalıcı İzler Projesi\'nin son toplantısı gerçekleştirildi

Trabzon Valiliği Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi'nin paydaşları arasında yer aldığı 'Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği' (KEBSED) ile 'Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği'nin (CEİD) birlikte organize ettiği 'Kalıcı İzler Projesi'nin son toplantısı gerçekleştirildi.

23.06.2022 12:40  Güncelleme: 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Valiliği Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Ortahisar Belediyesi'nin paydaşları arasında yer aldığı 'Kadın Erkek Birlikte Sosyal Eşitlik Derneği' (KEBSED) ile 'Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği'nin (CEİD) birlikte organize ettiği 'Kalıcı İzler Projesi'nin son toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Trabzon'da Araklı, Beşikdüzü, Sürmene ile Şalpazarı ilçelerinde yürütülen proje kapsamında; ilçe kadın hakları kurullarının oluşturulması, izleme komisyonlarının oluşturulması, ilçe yerel eşitlik eylem planlarının hazırlanması, ilçe kadın eşitliği izleme planlarının hazırlanması, izleme ve eğitimlerin yapılması hedeflendi.

Toplantıda bir konuşma yapan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, insanlığın tarihsel süreç içerisinde geldiği nokta itibarıyla bugün hala cinsiyet eşitsizliğinin konuşulmasından büyük bir üzüntü duyduğunu dile getirdi.

Ortahisar Belediyesi'nin böyle bir projenin paydaşı olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Önceki konuşmalarda 'Toplumda kadınımızın sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit ettik' denildi. Bu ifade bile aslında üzüntü verici. Ne demek yani? Toplumda kadın da erkek de hepimiz biriz. Tabi ki, farklı talepler olabilir, olmalıdır da. Bu eşyanın tabiatı gereğidir. Ama bunun ifadesi bile üzüntü verici. Ama bu sorun var, bunu çözmek lazım. Biz de göreve geldiğimiz andan itibaren bu konuda adımlar attık. Bunları yapmış olmayı bir ayrıcalık ortaya koymak adına söylemek de istemiyorum. Ama bugün yeni bir şey var. Bunu görmek de güzel Sunumda ifade edildiği üzere bakış açımız değişti. Bu anlayış aslında bu masa etrafında bizi bir araya getirdi. Biz yerel yöneticileriz ama güç sizdedir. Siz bizi bu manada motive etmelisiniz. Ettiniz de Bu konuda bizim kendiliğimizden yapabildiklerimiz var. Bir de aslında o sorunu yaşayanların ortaya koydukları bir anlayışla karşılıklı olarak bu iradeyi bir zemine oturtabilmek adına o yönetişim anlayışını ortaya koymak lazım. İkinci olarak çıkardığımız sonuçta sürdürülebilirlik. Bir araya geldik ama sonuç, fiiliyat ne? Ne sonuç elde edeceğiz, bu çok önemli" şeklinde konuştu.

Kalıcı İzler Projesi'nin Trabzon'da çok profesyonelce yürütüldüğünü ifade eden Genç, "Gerçekten de iş etraflıca ele alınmış, lokal çalışmalar yapılmış, birleştirilmiş ve il eylem planıyla birlikte huzura çıkmış. İnşallah, bu çalışmaları diğer ilçelerimiz de tamamlar. Bu iş yürüyecek, bunu yürüteceğiz ama hep beraber yürüteceğiz. Burası çok önemli. Sürdürülebilirlik kısmı. Çok kıymetli bir çalışma. İnşallah en kısa zamanda 18 ilçemize de şumul eder. Kadınlarımızla ilgili sivil toplum örgütlerimizin 28 adet olması çok önemli. Trabzon her alanda olduğu gibi, bu manada da öne çıkıyor. Burada kadın meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum. Kendimi bu manada şanslı olarak görüyorum. Dört partimizden de kadın meclis üyelerimiz var. ve hepsi sağ olsunlar bu konularda da toplumsal duyarlılığı yerel yönetici olarak bana yansıtıyorlar. Onlara da çok teşekkür ediyorum. İyi ki, varlar. İnşallah sayıları artar" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kalıcı İzler Projesi'nin son toplantısı gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement