Kanser Haftası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kanser Haftası

29.03.2013 18:14

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, önlem alınmadığı takdirde 2030'da 26 milyon yeni kanser vakası tespit edileceğini bildirdi.

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, önlem alınmadığı takdirde 2030'da 26 milyon yeni kanser vakası tespit edileceğini bildirdi.

Kişioğlu, Kanser Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kanserin vücuttaki hücrelerin anormal ve kontrolsüz şekilde çoğalmasıyla ortaya çıktığını kaydetti.

Kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna dikkati çeken Kişioğlu, açıklamasında, "Dünyada her yıl 12,7 milyon kişiye kanser tanısı konuluyor ve bu kişilerden 7,6 milyonu hayatını kaybediyor. Önlem alınmadığı takdirde 2030'da 26 milyon yeni kanser vakası tespit edilecek ve bunun 17 milyonu ölümle sonuçlanacak" ifadesini kullandı.

Kanser konusunda toplumda farkındalık sağlanmasının önemine işaret eden Kişioğlu, kanserin erken tanı ile önlenebileceğinin de altını çizdi. Kişioğlu, kanserden korunma faaliyetlerinin Isparta Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) gerçekleştirildiğini vurguladı. - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kanser Haftası - Son Dakika


Advertisement