Karadenizli Kadın Platesi Sevdi - Son Dakika
Yerel

Karadenizli Kadın Platesi Sevdi

Hızır Hacısalihoğlu - Rize'de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan ücretsiz plates kursu beklenenin üzerinde ilgi gördü.

04.01.2012 11:40

Hızır Hacısalihoğlu - Rize'de, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan ücretsiz plates kursu beklenenin üzerinde ilgi gördü.

Edinilen bilgiye göre, Rize Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü gelen talep üzerine plates kursu açmayı karar verdi. Kursu açılma kararının ardından kısa sürede çok sayıda kadının ilgi göstermesi üzerine başvurular durduruldu.

Başvuru yapan 150 kadından yapılan değerlendirmenin ardından 120'sinin kursa katılmasına karar verildi. Plates öğreticisi Emine Yazıcı tarafından Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde haftanın her günü çeşitli saatlerde düzenlenen kursta, 20'şer kişilik gruplar halinde kadınlara plates eğitimi verilmeye başlandı.

Plates öğreticisi Emine Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rize'nin küçük bir şehir olduğunu, bu nedenle bu tür aktivitelerin yok denecek kadar az olduğunu, olanların da yüksek fiyat talep ettiklerini söyledi.

Bu nedenle ev kadınlarının bu tür kurslardan faydalanamadıklarını dile getiren Yazıcı, "Biz de kadınlar için sosyal ve sportif aktivite olması amacıyla böyle bir kurs düzenlemeye karar verdik. Kursun açılacağını duyan çok sayıda kişi, kursa katılmak için müracaat etti. Oldukça fazla talep oldu. Birkaç gün içinde 150'den fazla başvuru yapıldı" dedi.

Yoğun ilgi nedeniyle başvuruların durdurmak zorunda kaldıklarını anlatan Yazıcı, "Başvurular arasında seçim yapmak zorunda kaldık. Çünkü kapasitemiz sınırlı idi. 120 kişiyi seçerek yaklaşık 15 gün önce kursa başladık" diye konuştu.

Başvurusunun kabul edilmemesine rağmen kendilerine gelerek kursa katılmak istediğini söyleyen çok sayıda kadın olduğunu belirten Yazıcı, "Ama kapasitemiz sınırlı olduğu için artık yeni başvuru almıyoruz. Bu kadar talep göreceğini ben de tahmin etmiyordum" diye konuştu.

Yazıcı, kursun Nisan ayına kadar süreceğini, daha sonra yeniden kurs açılabileceğini kaydetti.

- RİZE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karadenizli Kadın Platesi Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement