Karaisalı'da Lüks Konut Üretilecek - Son Dakika
Yerel

Karaisalı'da Lüks Konut Üretilecek

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, Karaisalı ilçesinde iftar yemeği verildi.

16.06.2016 13:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce, Karaisalı ilçesinde iftar yemeği verildi.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, MHP İl Başkanı Yusuf Baş, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sedat Sözlü ve Karaisalıların katıldığı iftar programında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, manevi değerlere vurgu yaptı.Sözlü, "Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki kendi ülkemizde, semalarda dalgalanan bayrağımızın, kulaklarımızda çınlayan ezanımızın manevi gölgesi altında, ilçemizin meydanında rahat bir şekilde oruç tutup, iftar açıyoruz. Elbette farkında olan her Müslüman için bu büyük bir nimettir.

Aziz vatan için ödenmiş bedeller vardır ve ondan dolayı burada bugün rahatız. Milli mücadele döneminde Karaisalı'ya düşman ayak bile basamamış. O da Karaisalı'nın şerefidir. Bize bugünleri yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyoruz. Günümüzde bölgemizdeki ülkelerde kan ve savaş var. Ülkemizde de bazı olaylar var ama çok şükür bağımsızlığımızı koruyarak yaşıyoruz. Bugün Cumhuriyet düşmanları, Atatürk düşmanları televizyonlarda her gün maneviyatımıza saldırıyor. Cumhuriyete olan kinlerini, kavgalarını devam ettiriyorlar. Bu coğrafyadaki yerimizi ancak ve ancak Cumhuriyetin değerlerini sağlamlaştırarak, onlara sahip çıkarak güçlendirebiliriz. Yerel manada hizmetimizi yapacağız ama milletimizin de bütün değerlerine sahip çıkacağız" dedi.

KALİTELİ KONUT ÜRETİLECEK, MALİYETİNE HALKA VERİLECEK

Başkan Sözlü, ilçeye yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili bilgi de verdi. Başkan Sözlü, "Karaisalı Adana'yı besleyen kaynaktır. Bizim dönemimizde Karaisalı makus talihini yenecektir. Ekonomik açıdan büyüme sağlamak için yollarını, altyapısını güçlendiriyoruz. Yolunu modern hale getirdiğimiz Kızıldağ Yaylası, sadece Karaisalı'nın yaylası değildir, buraları Türkleştiren, İslamlaştıran Ramazanoğlu'nun da yaylasıdır. Ecdadımıza, geçmişimize de orada bir hürmet vardır.

Şu anda Hacıkırı-Varda üzerindeki yolu genişletiyoruz. Kelceler Bölgesi'nde yine büyük bir yol çalışmamız var. Geçtiğimiz dönemden yarım kalan ve bizim devam ettiğimiz yolların hepsi bitecek. Kırsal kalkınmada, tarımsal altyapıda Karaisalı'nın kalkınması için vargücümüzle çalışacağız. Kırsal, milli kültürümüzün kaynağıdır ve Karaisalı, kendine has özellikleriyle yaşamalı. Türk Kültürü kendini besleyen kaynaklardan mahrum kalmamalı. Uygun arsalar bulunduğunda, Karaisalılı'yı burada tutmak için lüks sınıfında, nitelikli, kaliteli ama sosyal konut fiyatında evler yapacağız inşallah. Köylerimizde de, uygun arsalarda imar değişikliklerini yapıp, İmar A.Ş. aracılığıyla, oralarda bölge halkı için maliyetine konutlar üreteceğiz. Sizler bizi seçtiniz, güvendiniz Bu güvene layık olmak için çalışmaktan vazgeçmeyeceğiz. Karaisalı'yı, Atom Karınca Başkanımızla birlikte kalkındıracağız" diye konuştu.

HİZMET EHLİ, GÖNÜL ERİ

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan da, iftara katılanlara teşekkür etti. Başkan Hüseyin Sözlü'nün, ilçe kalkınmasına verdiği desteğin önemine değinen Saadettin Aslan, şunları söyledi:

"Hizmet ehli, gönül eri olan değerli Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü'yle, iftardan önce, Karaisalı'ya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmetleri inceledik. Aladağ-Etekli-Sofulu-Kelceler mevkisinde büyük bir yol çalışmamız var. Yüzde 97 oranında tamamlandı bu proje. Yerköprü ile Hacıkırı arasındaki yol genişletme çalışmalarını denetledik. Allah kendisinden razı olsun. Hem hizmeti veriyor, hem de çalışmaları bizzat takip ediyor. Yine Kızıldağ- Pozantı arasında yapılan çalışmalarla ilgili inceleme gerçekleştirdik. Kırsal kalkınma ile ilgili Büyükşehir'den aldığımız hizmet de gün geçtikçe fazlalaşıyor. Yayla köylerine 30 bin adet domates fidesi dağıtımı, organik tarımla ilgili Büyükşehir'den aldığımız destek, sulama havuzlarının yapılması, güneş enerjisinden elektrik enerjisi üreten panellerin dağıtımı gibi, kırsal kalkınmaya yönelik hizmetler için de kendisine çok teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğin sonucu ilçemize hizmet olarak yansıyor. İnşallah 2019 yılına kadar yol ve su gibi temel ihtiyaçlarımız giderilecek. Başkan Hüseyin Sözlü Bey'e ve ekibine çok teşekkür ediyoruz." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karaisalı'da Lüks Konut Üretilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement