Karçev Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Karçev Toplantısı Yapıldı

Karçev Toplantısı Yapıldı

Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV), 2012 yılı Nisan ayı olağan toplantısı, Birlik Başkanı Vali İzzettin Küçük Başkanlığında gerçekleştirildi.

25.04.2012 13:56

Karabük İli Çevre Hizmetleri Birliği (KARÇEV), 2012 yılı Nisan ayı olağan toplantısı, Birlik Başkanı Vali İzzettin Küçük Başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda gündem gereği ilk olarak Birlik Encümen üyeleri, Plan Bütçe Komisyon üyeleri ve İmar Komisyonu üyelerinin seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucunda; Birlik Encümen Üyeliklerine; Vali İzzettin Küçük, Yortan Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Karabük Belediye Meclis Üyesi Orhan Can, İl Genel Meclis üyesi Hasan Yıldırım, Plan Bütçe Komisyonu Üyeliklerine; Karabük Belediye Meclis Üyesi Hasan Benlüoğlu, Safranbolu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çelik, Yenice Belediye Meclis Üyesi Neşe Mısırlı, Karabük Belediye Meclis Üyesi Orhan Can, Ovacuma Belediye Başkanı Recep Coşkun, İmar Komisyonu Üyeliklerine ise; İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yıldırım, Yenice Belediye Meclis Üyesi Neşe Mısırlı, Eskipazar Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yarkan, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Ovacık Belediye Başkanı Hüseyin Denli seçildi. Yapılan seçimlerin ardından Birliğin 01.01.2011-31.12.2011 tarihlerini kapsayan bir yıllık faaliyet raporu görüşüldü. Ardından 2011 Yılı Birlik kesin hesabı görüşülerek karara bağlandı. Toplantı sonunda bir konuşma yapan Birlik Başkanı Vali İzzettin Küçük, Katı Atık Bertaraf Tesisinin Karabük'ün birinci derece öncelikleri arasında yer aldığını belirterek, "2011 yılında ihalesi yapılan ve yapımına başlanan Karabük Katı Atık Bertaraf Tesisi yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu yıl Eylül veya Ekim aylarında tamamlanması hedefleniyor. Bu proje Karabük'ün en öncelikli projelerinin başında gelmektedir. Mevcut vahşi depolama olarak nitelendirdiğimiz çöplükler gerek görüntüsü, gerekse şehre saldığı kötü kokularla, insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu bakımdan hem Karabük merkez için, hem de diğer ilçelerimiz için çok önemli bir proje. Proje tamamlandığında Karabük ve çevresi daha yaşanabilir, daha temiz bir il haline gelecektir. Çevre kirliği notasında adım adım mesafeler kat ediyoruz. Daha önceki yıllarda hava kirliliği bakımından Türkiye'de ilk onlarda yer alan Karabük, son yapılan ölçümlerde 40-41. sıralarda yer alıyor. Bu geçmişe göre iyidir ama bir hedefimiz var, havası temiz iller arasında ilk 20'ye girmek. Bu da olması lazım. Doğal gaz kullanımı konusunda epey bir mesafe alındı. Bunun yanında KARDEMİR A.Ş.'nin çevre yatırımları 2012 yılı sonuna kadar devreye girecek. Bunun yanında yakacak kömür denetimlerimiz sıkı bir şekilde devam ediyor. Kalorisi yüksek kömür kullanımına dikkat ediyoruz. Bütün bu gelişmelerle hava kirliliğinin önlenmesi büyük mesafeler kat edeceğiz ve hedefimiz olan havası temiz ilk 20 il arasına girmeye çalışacağız" dedi. - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karçev Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement