Kars ve çevresinde başıboş bırakılan atlar özellikle yola aniden çıkarak kazaya davetiye çıkarıyor
Kars Paşaçayırı Kümbetli
yolunda
başıboş bırakılan hayvanlar özellikle yola aniden çıkarak kazaya davetiye çıkarıyor.
Yaz aylarında yük taşıma ve çeşitli tarla işlerinde köylüler tarafından gücünden faydalanılan atlar, sezonun bitmesiyle birlikte sahipleri tarafından başıboş bırakılıyor. Özellikle geceleri yollarda başıboş gezen atlar, sürücüler için tehlike saçıyor. Sokağa terk edilen atlar yollarda sürücülerin adeta kabusu haline gelmiş bulunuyor.
Gündüzleri fark edilen atların özellikle geceleri fark edilmediği için aniden karşılarında atları gören sürücüler, büyük tehlikelerle karşılaştıklarını söyleyerek, vatandaşların bu hayvanlara sahip çıkmalarını gerektiğini kaydettiler.
Genellikle Kars- Erzurum çevre yolunda meydana gelen kazaların büyük çoğunluğunun ata çarpma sonucu meydana geldiğini ifade eden sürücüler; "Birçok arkadaşım hayatını kaybetti. Köylüler atlarını başıboş bırakıyor. Atlarda ana yola çıkıyor. Gündüzleri fark edebiliyoruz. Ama geceleri görmüyoruz. veya birden yola çıkıyor. Bu konuda özellikle yetkililerin köy muhtarlarıyla konuşmalarını ve atları toparlamalarını istiyoruz" diye tepkilerini dile getirdiler. - KARS
Son Dakika › Yerel › Kars'ta Başıboş Atlar Kazalara Davetiye Çıkarıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.