Kars'ta Fırınlara Şafak Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Kars'ta Fırınlara Şafak Operasyonu

Kars\'ta Fırınlara Şafak Operasyonu

Kars'ta ekmek üretimi yapan fırınlar, denetlendi.

21.07.2012 11:01

Kars'ta ekmek üretimi yapan fırınlar, denetlendi. Kars Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabaha doğru saat 05.00'de şehirdeki fırınları, tek tek denetimden geçirdi. Zabıta Müdürü Ayhan Koç'un bizzat katıldığı denetimler sırasında eksiklikleri ve

genel temizliği yetersiz olan 5 fırın ikaz edildi. 3 fırına ise cezai işlem uygulandı.

Kars

Belediyesi Zabıta Müdürü Ayhan Koç, temizliği yetersiz olan ve eksik gramajlı ekmek üreten fırın sahiplerini sağlıklı koşullarda üretim yapmaları konusunda uyardı. Ayrıca temiz ortamda temiz üretim yapan fırın sahiplerine halk sağlığına verdikleri önemden dolayı teşekkür etti.

Zabıta Müdürü Koç, belediyenin temel görevlerinden birinin de insanların sağlığını korumak olduğunu söyledi.

Ayhan Koç;

"İnsanımızın sağlıklı ekmek ve gıda maddesi tüketmesini sağlamak için başta fırınlar olmak üzere bakkal, market, şarküteri ve ekmek büfelerini denetime tabi tutuyoruz.

Yani ekmeklerin sağlıklı ortamlarda üretilmesi ve satılması konusundaki hassasiyetimiz ortada. Bizim denetim yapmamızın bir nedeni de ekmeklerin hangi ortamda üretildiğini ve satıldığını görmektir" dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla denetim ve kontrollerini arttırdıklarını ifade eden Kars Belediyesi Zabıta Müdürü Ayhan Koç; "Halkımızın sağlığı birinci önceliğimizdir. Belediyenin temel görevlerinden biride vatandaşların sağlığını korumaktır. Ramazan ayı denetimlerimizi sıklaştırdık, insanımızın sağlıklı ekmek ve gıda maddesi tüketmesini sağlamak için zabıta ekiplerimiz,

kentteki fırınları denetime tabi tuttu. Denetimlerimizin amacı

gıda üreticilerinin hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasını sağlamaktır. Eğer sağlıklı üretim yapmayan fırınlar tespit edilirse buna da asla müsaade etmeyiz. halkımızın sağlığıyla oynatmayız. Bizim bu tür denetim ve kontrollerimiz aralıksız devem edecek. İkaz ettiğimiz ve uyardığımız fırınlar bir sonraki kontrollerimizde aynı sorun ve sıkıntılarla karşımızda çıktığı taktirde kapatırız" diye konuştu.

Kars Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,

kent genelindeki

fırınları tek tek denetledi. Denetimlerde ağırlıklı olarak imalathaneler, ekmeklerin gramajları, üretim hijyen koşulları, çalışanların temizliği ve sağlık muayenesi hususlarında incelemeler yapıldı.

Zabıta ekipleri ve görevlilerin titiz bir çalışma gerçekleştirdiği denetimlerde, genel olarak olumsuz koşullara rastlanmadı. Bazı eksiklikleri olduğu tespit edilen fırınlara ise; eksikliklerinin giderilmesi için uyarılarda bulunuldu. Zabıta ekiplerinin denetimleri önümüzdeki günlerde de devam edecek. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kars'ta Fırınlara Şafak Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement