Kartepe Belediyesi Nisan Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

Kartepe Belediyesi Nisan Meclisi Toplandı

Kartepe Belediyesi Nisan Meclisi Toplandı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısında 2 oturum halinde 17 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

02.04.2015 16:49

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığındaki Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantısında 2 oturum halinde 17 gündem maddesini görüşerek karara bağladı.

Kartepe Belediye Meclisi'nin Nisan ayı 1. birleşim 1. oturumu Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez başkanlığında, 2. Oturumu da 1. Meclis Başkan Vekili Zafer Arat başkanlığında meclis üyesi Faruk Sarman dışında eksiksiz katılımla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Başkan Üzülmez'in Nisan ayındaki önemli gün ve haftalara değindiği açılış konuşmasının ardından mecliste bir önceki aya ait tutanak özeti oylanarak kabul edildi. Meclis üyelerine Denetim Komisyonu Raporu bilgi sunumu ardından 1. Oturumda Encümen ve İhtisas Komisyonlarına üye seçimleri yapıldı. Yapılan seçimler sonucunda Encümen Üyeliği için yapılan gizli oylamada Ahmet Atlı, Sevim Balaban ve Orhan Akyüz seçildi.

Toplantıda rapor maddelerini ilgili komisyonlardan geldiği şekilde oy birliği ile kabul eden meclis üyeleri teklif yazılarını görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havalesini oy birliği ile kabul etti. Gündemin 16. Maddesi olarak teklif yazıları arasında yer alan "Üretici ve Semt Pazarı" ile ilgili yazıyı görüşen meclis üyeleri pazar yeri açılması yönünde oy birliği ile karar aldı. Nisan Ayı 1. Birleşim 2. Oturumunda "2014 mali yılı idare faaliyet raporu" ile ilgili teklif yazısı Meclis 1. Başkan Vekili Zafer Arat başkanlığındaki meclis üyeleri tarafından oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis maddelerinin görüşülmesi ardından Başkan Üzülmez, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kartepe ile alakalı 20 milyon TL değerinde ihale yaptığını hatırlattı. Başkan Üzülmez, ilçede pek çok proje ve yatırım yaparak Kartepe'nin turizmine ve gelişimine katkı sağlamasından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Başkan Üzülmez, basın kuruluşlarında Kartepe Belediyesi hakkında çıkan haberlere de açıklık getirdi. Üzülmez, "Özellikle 'Çöp Toplama ve Temizlik' ihalesinde kayırıldığı iddia edilen ve ilk ihaleyi kazanan firma, kamu yararı düşünülerek tarafımdan iptal edilmiştir. Yayın organı, haberde iddia ettiği konuyla ilgili büyük bir çelişki içindedir. İhale sürecindeki tüm detaylarla ilgili belge ve dokümanların CHP grubumuza sunulması için bürokratlarıma talimat veriyorum. Çiğ yemedik karnımız ağrımıyor. Yaptığımız işlem ve uygulamalarda eksik, yanlış ve hatalar var ise, hukuk yolu ile de hesap vermeye her zaman hazırız" dedi.

CHP meclis üyesi Nilay Merttürk'ün iş akdinin sonlandırılması ile ilgili çıkan habere de değinen Başkan Üzülmez, "Bugüne kadar kimsenin ekmeğiyle oynamadım, oynamam da. Şahsımla alakalı, ahlaki sınırları aşan boyutta hakaret içerikli yazılarda hukuki yollara başvurarak hakkımı ararım, bunun dışında kalan eleştiri yazılarına da saygı duyuyorum" dedi. Konuyla ilgili söz alan CHP'li meclis üyesi Nilay Merttürk de, "Haberle ilgili aldığım duyum üzerine başkanımızı arayarak görüşünü aldım. Çalıştığım kurumda yaşadığım görüş ayrılıkları ve kendimi özgürce ifade etme olanağının azalması sebebiyle, kendi irademle istifa ederek ayrıldım. Başkanımızın samimiyetine inanıyorum, haberle ilgili gereğini yapacağımı da söylemek istiyorum" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe Belediyesi Nisan Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement