Kartepe Hipodromun'da Hedef 19 Kasım - Son Dakika
Yerel

Kartepe Hipodromun'da Hedef 19 Kasım

Kartepe Hipodromun\'da Hedef 19 Kasım

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından Kartepe İdman Merkezi'nin hipodroma dönüştürülmesi yönünde yürütülen çalışmalar yoğun şekilde sürüyor.

08.10.2013 13:57

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) tarafından Kartepe İdman Merkezi'nin hipodroma dönüştürülmesi yönünde yürütülen çalışmalar yoğun şekilde sürüyor. Hipodrom alanında yapılan çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'a bilgi veren yöneticiler ilk yarışların 19 Kasım tarihinde yapılabilmesi için her türlü çalışmayı yürüttüklerini ifade ettiler.

Kartepe, Türkiye'nin en zengin ilçelerinden biri olma yolunda. Ülkemizde sayılı illerde bulunan hipodromda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Kartepe bölgesine büyük bir ekonomik hareketlilik kazandırması beklenen hipodromda hedef ilk yarışların 19 Kasım'da yapılması. TJK yarış takvimine alınan Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda ikinci yarışında 26 Kasım 2013 tarihinde yapılması planlanıyor.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in talimatı doğrultusunda çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Pist Sorumlusu İsa Çelik, "Halen 1400 metre olan parkur 1600 metreye çıkartılıyor. Kır kahvesi, tribün, kamelya kulesi, foto finiş, eğerleme yeri, personel binası inşaatlarımız sürüyor" dedi.

Hipodromun faaliyete geçmesiyle ilçede büyük bir ekonomik canlılık ve istihdam kapısı açılmış olacak. Bilindiği gibi Veliefendi Hipodromu bulunduğu ilçe olan Zeytinburnu Belediyesi'ne ayda bir trilyonluk katkı sağlıyor. Çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Kent Meydanı, hava limanı, her mevsim turizm yapılabilmesi gibi hiçbir ilçeye nasip olmayan değerlerin bulunduğu Kartepemiz bu hipodrom sayesinde değerlerine bir halka daha eklemiş olacak" şeklinde konuştu.

Hipodromun alanında devam eden çalışma ile ilgili KOÜ Kartepe Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Erdener Balıkçı da, "Hipodrom mezun olan öğrencilerimizin istihdamında çok önemli bir yer tutacağından okulumuz için çok değerli bir yatırım. Bunun kazandırılmasında önemli katkı ve destekleri olan sayın belediye başkanımıza da ayrıca teşekkür ederiz" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe Hipodromun'da Hedef 19 Kasım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement