"Kask Tak Hayatta Kal" - Son Dakika
Yerel

"Kask Tak Hayatta Kal"

"Kask Tak Hayatta Kal" konulu seminer düzenlendi.

19.12.2012 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, motosiklet sürücülerine yönelik

"Kask Tak Hayatta Kal" konulu seminer düzenlendi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye Otomobil ve Motosiklet Sürücüleri Federasyonu'nun desteğiyle ikincisi düzenlenen eğitimde, sürücülere sürüş teknikleri ve kaskın faydaları anlatıldı. Seminer sonunda 400 motosiklet sürücüsüne kask ve katılım belgesi verildi.

Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, etkinlikteki konuşmasında, insanın kendi canını korumasının asli görevi olduğunu belirtti. Kurban, kurallara uymayan birçok kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın da Gaziantep'te 375 bin trafiğe kayıtlı aracın bulunduğu, bunun 135 binini motosikletlerin oluşturduğunu belirtti.

Aydın, 2012 yılında 10 bin 500 motosiklet sürücüsüne sadece kask takmadıkları için ceza uyguladıklarını kaydetti.

Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü ise gelişmiş ülkelerde motosiklet kullanımının oldukça fazla olduğunu, hem kullanım kolaylığı hem de ekonomik olması bakımından Türkiye'de de kullanımının arttırılmasından yana olduklarını ifade etti.

"Avrupa ülkelerinde motosiklet sürücüleri kesinlikle kasksız motosiklet kullanmıyor. Trafik kurallarına da uyuyorlar" diyen Kömürcü, Türkiye'de ise motosiklet kullanıcılarının çoğunun kask kullanmadığını vurguladı.

Kömürcü, projenin gerçekleşmesi için emek veren Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Gaziantep Otomobil Motorsporları Kulübü Derneği yöneticilerine teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Settar Çanlıoğlu, Gaziantep Otomobil Motorsporları Kulübü Derneği Başkanı Murat Keklik, Milli Motosiklet Sürücüsü Şakir Şenkalaycı, emniyet yetkilileri ve çok sayıda motosiklet sürücüsü katıldı.

Muhabir: Adem Yılmaz

Yayıncı: Sevil Çelik - GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Kask Tak Hayatta Kal' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement