Kastamonu'da Evliyalar Haftası Başladı - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da Evliyalar Haftası Başladı

Kastamonu\'da Evliyalar Haftası Başladı

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası etkinlikleri Kastamonu'da başladı.

05.05.2012 16:14

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası etkinlikleri Kastamonu'da başladı.

Hazreti Pir Camii avlusunda Neysen Fikret Kuşoğlu yönetiminde ilahi gurubunun seslendirdiği ilahilerle başlayan etkinlik, Nasrullah Cami İmamı Kahraman Şekerci tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve protokol üyelerinin Turhan Topçuoğlu'na hitaben geçmiş olsun konuşmaları ile devam etti.

Kastamonu Vali Vekili Ömer Faruk Ateş, konuşmasına başlamadan önce Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'na acil şifalar dileyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Olumsuzluklar nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu belirten Ateş, buna rağmen Kastamonu'nun evliyalar şehri olduğunu belirterek, "Kastamonu, Şeyh Şaban-ı Veli'nin kenti. İlim ve irfan yuvası. Kastamonu en kısa zamanda eski günlerine dönerek, içinde mutlu, huzurlu yaşanan, ilimin en üst seviyelerde olduğu gelişen bir şehir olacak. Uzaktan gelen ve duygularımızı bizle paylaşan tüm gönül dostlarına saygılarımı ve selamlarımı gönderiyorum" dedi.

Kastamonu Şeyh Şaban-ı Veli ve Kastamonu Evliyalarını Anma Haftası etkinliklerinin açılış konuşmasını gerçekleştiren Hz. Pir Şaban-ı Veli Kültür Vakfı Başkanı Hikmet Bayraktar, gönüller sultanı, hakikat ilminin üstadı Şeyh Şaban-ı Veli'nin 16. yüzyıldan günümüze ulaşan sevgi ve hoşgörüsüne bugün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından davetlilere etli pilav dağıtılarak, okunan dua ile son buldu.

(Vİ-

05.05.2012 14: 25: 57

TSI

NNNN - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da Evliyalar Haftası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement