Kayseri'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kayseri'den Kısa Kısa

Kayseri\'den Kısa Kısa

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, davetleri üzerine Almanya'dan gelen turizm acentelerinin temsilcileri onuruna yemek verdi.

09.05.2014 15:10

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, davetleri üzerine Almanya'dan gelen turizm acentelerinin temsilcileri onuruna yemek verdi.

Kentteki bir restoranda düzenlenen yemekte, Alman turizmciler Kayseri mantısının tadına baktı.

Alman turizmciler, Vali Düzgün'e de yakın ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Turizmci Sevgi Ateş ise Vali Düzgün'ün davetiyle çok önemli bir organizasyon gerçekleştirildiğini belirterek, bu organizasyonun aynı zamanda Kayseri'nin iç turizmden de önemli pay almasına fırsat sağlayacağını belirtti.

Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ile Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü'nün de katıldığı yemeğin ardından Alman konuklar 67 tarihi evin restorasyonunun tamamlandığı Ali Saip Paşa Sokağ'nı gezerek incelemelerde bulundu.

KAYSO ihracat rakamları

Kayseri Sanayi Odası'ndan (KAYSO) yapılan açıklamada, 2014 yılı mart ayı ihracat rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 oranında artarak 150,8 milyon dolar olarak gerçekleştiği bildirildi.

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada, ihracatın 150 milyon dolar bandına oturduğunu belirterek, "Yılın ikinci yarısından itibaren rakamlarımız daha da yukarı çıkarak 170-180 milyon dolarlara gelmiş olacak ki, biz de daha önce koyduğumuz 2 milyar dolar olan hedefimizi yakalamış olacağız" dedi.

İhracatta yine Irak'ın açık ara önde olduğunu ifade eden Boydak, en çok ihraç edilen ürünlerin sırası ile demir-çelik-sac-iletken-maden, mobilya ve tekstil olduğunu, HES Hacılar AŞ, Boyteks AŞ ve Boydak Dış Ticaret AŞ'nin ise ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını kaydetti.

KAYSO Başkanı Boydak, vergi rekortmeni oldu

Kayseri'de 2013 vergilendirme dönemi gelir vergisi rekortmeni 1 milyon 705 bin 607 lira ile Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak oldu.

Boydak, yaptığı açıklamada, listenin ilk 6 sırasında Boydak ailesinin mensupları olduğunu ifade ederek, "Listenin ilk 10 sırasına baktığımız zaman tamamen sanayici arkadaşlarımızdan oluşmakta olduğunu görmekteyiz. Bu da bizim açımızdan önemli bir göstergedir" dedi.

Kayseri'de en çok vergi ödeyen kişi olmaktan dolayı gurur duyduğunu belirten Boydak, şunları kaydetti:

"Vergi ödemede mütevazilik olmaz. Bu bizim vatan borcumuz. Türk vatandaşları olarak milliyetçiliğimizin de en önemli göstergesidir. Eğer bir ülke kendi kaynakları ile ülkesinin gelişmesine ve vatandaşlarına hizmetlerini iyi götürebiliyorsa iyi bir ülke, yoksa bu ülkelere gelişmemiş ülke deniyor. Türk halkı son yıllarda vergi ödeme konusunda bilinçleniyor ancak bu yeterli değil. Özellikle gelir vergisi alışkanlığının daha da artması gerektiğini düşünüyorum." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement