Kazaların Yüzde 98'i İnsan Kaynaklıdır - Son Dakika
Yerel

Kazaların Yüzde 98'i İnsan Kaynaklıdır

Kazaların Yüzde 98\'i İnsan Kaynaklıdır

Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 98'inin insan kaynaklı olduğunu belirten Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Murat Yüce, güvenli bir sürüş için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda sürücüleri uyardı.

22.12.2012 17:48

Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 98'inin insan kaynaklı olduğunu belirten Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Murat Yüce, güvenli bir sürüş için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda sürücüleri uyardı.

Antalya'nın Manavgat Lisesi Konferans salonunda sürücülere 'Güvenli Sürüş' eğitimi verildi. Manavgat Emniyet müdürlüğü Trafik Büro Amiri Murat Yüce, sürücülere güvenli bir sürüş için neler yapılması gerektiğini örnekler vererek anlattı. Güvenli bir sürüş için Sürücünün kendi üzerinde dikkat etmesi gereken önemli hususlar olduğunu belirten Yüce, "araç sürücüsünün uyması gereken kurallar var. Uykusuz ve yorgun olarak direksiyona geçmemeli. Uyuşturucu, keyif verici veya alkollü olarak direksiyona geçmemeli. Kalp, tansiyon, şeker gibi rahatsızlığı olan sürücülerin ilaçlarını yanında bulundurmalı ve ilaçlarını zamanında kullanmalı. Aracın etrafında bir tur atarak çevresini, altını ve lastiklerin patlak ve havasının inik olup olmadığını gözle kontrol etmeli. Araç paspası ileri kaymış ise elle düzeltmeli" dedi.

Tecrübeli bir sürücünün aracı hakkında daha çok bilgiye sahip olduğunu belirten Yüce "Bu bilgiler güven verir ve günlük sürüş işlerinde gerekli olan becerileri göstermesine yardımcı olur. Yol ve hava koşullarının farkında olarak bunların kendi aracının ve diğer yol kullanıcılarının üzerindeki etkilerini bilir. Tüm hız limitlerine uyar, daha sakin ve dikkatlidir. Bilgili, bilinçli ve sezgili olduğu için diğer yol kullanıcılarına karşı saygılı, daha hoşgörülüdür. Olasılıkların bilincindedir, beklenmeyeni bekler. Ülkemizde meydana gelen trafik kazalarının yüzde 98'i insan kaynaklı" diye konuştu.

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amiri Murat Yüce, seminerin son bölümünde araçlarda yapılması gereken Yaz-Kış Bakımları, Lastik ve diğer aksamlarda yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlarda sürücüleri bilgilendirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kazaların Yüzde 98'i İnsan Kaynaklıdır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement